Noul ministru al Tineretului este de profesie inginer textil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul ministru al Tineretului este de profesie inginer textil
Noul ministru al Tineretului este de profesie inginer textil

Nominalizată pentru preluarea conducerii MTS, Sorina Luminiţa Plăcintă este senator PDL, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură, iar potrivit declaraţiei de avere deţine patru case, două terenuri şi trei maşini.

Senatorul PDL de Vrancea, Sorina Luminiţa Plăcintă s-a născut la 6 februarie 1965. Este căsătorită cu un suedez, împreună cu care are un băiat.

Plăcintă a fost inginer textilist, expert vamal, acţionar, manager de proiect şi manager în turism. Ea este vicepreşedinte al Comsiei pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală.

Noul ministru al Tineretului a absolvit Facultatea de Tehnologie şi Chimie Textilă Iaşi în 1989 şi s-a angajat ca inginer la Filatura de Lână Pieptănată Focşani, unde a coordonat activitatea până în 1993, când a venit în Bucureşti şi a lucrat ca asistent manager la SC ARUSCO IMPEX SRL. Din 1994 a devenit acţionar administrator al societăţii SC SORSTE SA din Focşani, care are obiect de activitate industria textilă. Plăcintă a dezvoltat afacerea împreună cu soţul său.

Timp de 11 ani, 1997 - 2008, Plăcintă a fost preşedinte al Consiliul de Administraţie SC MILCOFIL SA din Focşani.

Din 2005 şi până în 2008 a fost administrator şi director general al societăţii SC ARTIFEX  din Focşani, având acelaşi obiect de activitate.

În 2008 a fost aleasă senator din partea PDL în Colegiul 1, Circumscripţia Electorală nr. 41 Vrancea.

Vorbeşte două limbi străine: engleza şi franceza.

Potrivit declaraţiei de avere, senatorul PDL deţine două terenuri intravilane în Focşani cu o suprafaţă totală de 6427 de metri pătraţi. De asemenea, ea mai are în proprietate 4 case de locuit, dintre care 3 sunt situate în Focşani, iar o alta în Elveţia, cu o suprafaţă de 144 de metri pătraţi. Plăcintă mai are 3 maşini, bijuterii şi tablouri în valoare de 80 de mii de euro şi două conturi bancare: unul de 13.881 de euro, iar un altul de 1.138.313 de lei.

De asemenea, senatorul PDL are un credit care se ridică la 57.454 de lei, scadent în anul 2031. Ea a avut venituri, în 2008, în calitate de administrator la o firmă de 181.364 de lei, iar soţul său de 38.760 de lei. Totodată, Plăcintă a obţinut de la firma la care este acţionar, Sorste Focşani, dividende în valoare de 2.520.890 de lei.

Preşedintele Traian Băsescu a acceptat nominalizarea Luminiţei Plăcintă la  în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului. Senatorul PDL Sorina Luminiţa Plăcintă va depune jurămâtul de învestire ca ministru al Tineretului la ora 19.30.

Monica Iacob Ridzi, a anunţat astăzi că renunţă la funcţia de ministru al  Tineretului şi Sporturilor din cauza scandalului fondurilor cheltuite cu ocazia "Zilei Tineretului".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite