Acum o lună s-a mai înecat un băiat în lacul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 24 mai, într-o duminică, Adrian Vanea a mers în Parcul Tineretului din Capitală, împreună cu vărul său Alexandru Gărău (15 ani) şi Nicolae Ghergheleasa (14 ani). Toţi trei erau vecini pe strada Livezilor din cartierul bucureştean Ferentari. Au închiriat o barcă şi s-au avântat pe lac, cu Adrian la vâsle.

Mai citiţi:
Un tânăr s-a înecat în lacul Snagov

După 20 de minute, Adrian a obosit şi i-a cerut lui Alexandru Gărău să-l schimbe la rame. „În momentul în care s-au ridicat, barca s-a balansat şi s-a răsturnat cu fundul în sus, căzând toţi în apă. Asta au declarat copiii la Poliţie, şi aşa a fost, nu cum s-a spus, că s-au îmbrâncit”, ne-a spus tatăl lui Alexandru Gărău.

În apa adâncă de peste trei metri, îngroziţi, Adrian şi cei doi adolescenţi căutau cu disperare să ajungă la mal.
Alexandru Gărău, puştiul de 15 ani, s-a încumetat şi a pornit înot, reuşind să se salveze. Între timp, Adrian se lupta să-l ţină la suprafaţă pe celălalt puşti, Nicolae Ghergheleasa.

Atunci s-a nimerit în preajmă sergentul major pompier Silviu Gabriel Velcea, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, care a sărit în ajutor. „I-am văzut cum se zbăteau să rămână la suprafaţă. Unul o luase spre mal, înota bine, dar ceilalţi doi, mai ales cel mare, erau extenuaţi. Am ajuns la ei, l-am luat pe cel mic şi l-am dus la mal. Când să mă întorc după cel mare, după Adrian, l-am văzut cum se duce brusc la fund. Şi n-a mai apărut”, ne-a declarat pompierul salvator Silviu Velcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite