Alertă în Ucraina. Premierul Timoşenko le cere ucrainienilor să-şi confecţioneze singuri măşti împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul ucrainean Iulia Timoşenko a încercat sâmbătă să-i liniştească pe ucraineni, panicaţi din cauza gripei H1N1, reafirmând că ţara are mijloacele de a lupta împotriva epidemiei şi cerându-le să se protejeze cu măşti, chiar dacă le confecţionează singuri, relatează AFP.

"Măsurile luate de guvern sunt foarte severe, dar nu vă temeţi, aceste măsuri sunt mult mai severe decât riscurile reale", a spus Timoşenko, precizând că 14 cazuri s-au înregistrat până acum în Ucraina. "Mai bine să se facă prea mult, decât insuficient", a explicat candidata la prezidenţialele din 17 ianuarie.

"Am început să ne pregătim pentru probabila pandemie încă din aprilie, când au fost descoperite primele cazuri în lume", a declarat premierul, asigurând că sunt luate toate măsurile pentru detectarea şi îngrijirea pacienţilor.

Ea le-a cerut ucrainenilor să poarte măşti de protecţie şi să le confecţioneze singuri, pentru că aceste produse au devenit aproape de negăsit în farmaciile din vest şi din capitală.

"Dacă vreţi, puneţi-vă o mască atunci când folosiţi transportul în comun, când sunteţi la muncă sau acasă. Dacă aţi putea confecţiona măşti de protecţie pentru voi, pentru copiii voştri, pentru vecini sau prieteni, ar fi un mare ajutor pentru ţară", a adăugat Timoşenko.

Ucrainenii sunt cuprinşi de panică, au golit practic farmaciile, cumpărând măşti şi tratamente împotriva gripei, după ce guvernul a anunţat măsuri drastice împotriva epidemiei de gripă H1N1, printre care închiderea şcolilor.

Cel puţin patru persoane au murit în vest, iar alte circa 40 au murit din cauza unei pneumonii cu origini neclare, ceea ce a provocat panică.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite