Timişorenii strâng semnături pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În topul sugestiilor bănăţenilor stă demiterea lui Mircea Sandu, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Moda petiţiilor online i-a atins şi pe timişoreni, care au diverse nemulţumiri şi le exprimă pe Internet. Până acum un an şi jumătate, forumul Primăriei Timişoara era unul dintre site-urile cele mai vizitate, unde timişorenii îşi spuneau toate problemele şi nemulţumirile. Dacă în ultimii doi ani, printre problemele bănăţenilor s-au numărat amenzile Telpark sau necesitatea unei centuri a Timişoarei, noul an a adus cu el alte nemulţumiri. „Rog autorităţile timişorene, Primăria şi Prefectura să intervină de câte ori este necesar pentru a soluţiona problema Parcului Copiilor din Timişoara”, aşa începe prima petiţie a noului an.
Un alt grup de timişoreni nemulţumiţi au iniţiat, o zi mai târziu, o listă de semnături prin care cereau încetarea hărţuirii homosexualilor timişoreni. „Clubul gay din Timişoara este singurul din Vestul ţării în care există posibilitatea oamenilor de toate orientările sexuale să se simtă liberi. În ultima vreme, autorităţile hărţuiesc clubul. Suntem reclamaţi pentru zgomot, deşi la 20 de metri se desfăşoară nunţi zgomotoase”, spune petiţia, pe care au semnat-o deja 158 de timişoreni.

Petiţie anti Mircea Sandu

Cele mai multe semnături sunt înregistrate de către petiţia care solicită demiterea lui Mircea Sandu. „Nu poţi cere unor emanaţii ale epocii cancerului comunist să înţeleagă Timişoara. Vestul le-a fost, le este şi le va fi mereu un ţinut străin, iar Timişoara lasă o nuanţă de ataşament în inima oricărui trecator. Politehnica 1921 Timişoara este echipa de fotbal ce aparţine nu doar Banatului, ci României. Nu-i poţi cere lui Sandu Mircea să priceapă Timişoara”, spunea, în septembrie 2008, un timişorean supărat.
Alţi 2.452 de timişoreni au fost de acord, transformând cererea în cea mai semnată petiţie care vizează Timişoara. Tot printre cele mai semnate petiţii se numără cea legată de repararea drumurilor din Timişoara, desfiinţarea taxei Telpark şi interzicerea fumatului în Iulius Mall. La polul opus, petiţia care nu a fost semnată până în prezent de niciun timişorean se referă la ajutarea copiilor străzii, prin introducerea unui program care să le dea în fiecare zi câte un pahar cu lapte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite