Timişorenii îşi planifică din primăvară vacanţa la preţ redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre zonele cel mai căutate de timişoreni se numără Grecia şi Turcia, Austria sau Ungaria.

Apropierea primăverii anulează efectele crizei financiare care bate la uşă şi trimite timişorenii la agenţiile de turism pentru a-şi rezerva locuri de vacanţă pentru vară, la reducere. Fie că e vorba de locuri din România sau de nişte destinaţii exotice cu nume greu de pronunţat, timişorenii îşi fac deja planuri pentru vara care se apropie şi nu se uită la bani, chiar dacă teoretic ne pregătim de recensiune.

Printre cele mai căutate destinaţii se numără Grecia, aflată în topul preferinţelor locuitorilor Timişoarei în ultimii ani. O altă destinaţie extrem de apreciată în miezul verii este Turcia, dar timişorenii pot opta şi pentru Austria  sau Ungaria. Pe lângă clienţii fideli, agenţii de turism spun că au avut mulţi clienţi noi şi că nu s-a observat existenţa unor probleme financiare. Majoritatea variantelor alese de excursionişti sunt cele care implică transportul cu avionul. În preţurile sensibil mai mici intră nu doar drumul, ci şi cazarea.
În funcţie de agenţia prin care se merge, de multe ori în preţ intră şi masa sau diverse tururi ale obiectivelor turistice din localitatea respectivă. Preţurile variază în funcţie de destinaţie, de numărul de stele pe care le are hotelul ales dar şi de perioada în care se face rezervarea. Motoul după care îi sfătuiesc agenţii de turism pe timişoreni să se ghideze este „Cu cât mai devreme, cu atât mai bine”.

Se caută Grecia
Cei care îşi dau seama abia după 1 martie că vor să facă rezervări pentru o locaţie exotică unde să meargă la vară încă mai au timp, pentru că fiecare agenţie are termenele ei. În general, limita până la care timişorenii mai pot rezerva un bilet se întinde până la finele lunii martie şi, în unele cazuri, se mai poate prelungi şi până în primele zile ale lunii aprilie.
„Nu am observat modificări privind numărul de clienţi, din contră la noi vin aceiaşi oameni care vin în fiecare an. Timişorenii mai pot veni să facă rezervări pentru Grecia până pe 15 martie”, a spus Ramona Roman, agent în cadrul unei firme timişorene de turism.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite