Timişorenii amendaţi, cei mai greu de prins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zecile de mii de amenzi neplătite sunt trimise la domiciliul celor sancţionaţi, însă aceştia nu mai locuiesc la adresa din buletin.

Poliţiştii comunitari din Timişoara au dat mii de amenzi degeaba anul trecut. O amendă din cinci a fost plătită. Poliţiştii au amendat peste 18.000 de persoane. Însă doar 3.500 dintre amendaţi şi-au plătit sancţiunile la Finanţe. Restul de peste 14.500 de procese verbal e de contravenţie au fost date pe mâna angajaţilor primăriilor, care au misiunea de a recupera banii. „Doar 30 la sută dintre amenzile neplătite au ajuns la Primăria Timişoara. Restul amendaţilor sunt din alte judeţe ale ţării şi procesele verbale au ajuns la primăriile de domiciliu, care trebuie să recupereze banii de la ei”, a spus Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare.

Buletinele expirate, „complicii” ilegaliştilor
Primăria Timişoara are „pe stoc” peste 85.000 de amendaţi de la care trebuie să recupereze bani. Direcţia Fiscală se ocupă şi de monitorizarea plăţii amenzilor aplicate de Poliţia Rutieră, Poliţia Comunitară, Jandarmerie, Poliţia de Frontieră, R.A.T.T. Inspectorii Direcţiei Fiscale susţin că 60 la sută din somaţiile trimise la domiciliu amendaţilor li se întorc. „Le trimitem somaţii cu confirmare de primire la domiciliul din buletin. Însă datele nu sunt actualizate. Între timp, oamenii s-au mutat sau au plecat din ţară“, a explicat Adrian Bodo, şeful Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara. Acesta susţine că executările silite pentru recuperarea banilor sunt dificile, pentru că sumele care trebuie recuperare sunt mici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite