Timişoara: zonă cheie, dezvoltare remarcabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deloitte, una dintre cele mai mari firme de audit din lume, şi-a deschis birou în Timişoara ca urmare a investiţiilor străine masive. Biroul local face parte dintr-un program de expansiune regională decis cu doi ani în urmă.

Firma de consultanţă Deloitte România şi-a deschis recent un birou regional în Timişoara şi unul la Iaşi. Procesul de extindere continuă după ce, în urmă cu şase luni, firma şi-a deschis un birou la Cluj. ,,Avem deja clienţi în zonă. Am vrut să fim mai eficienţi, dar în acelaşi timp să ne apropiem de potenţialii clienţi.

Timişoara nu a fost aleasă întâmplător, pentru că este una dintre zonele cheie ale României, cu o dezvoltare economică remarcabilă”, a declarat George Mucibabici, preşedintele Deloitte România. Deşi printre clienţii Deloitte din Timişoara se numără multinaţionalele Procter&Gamble, Alcatel Lucent şi Solectron-Flextronics, Mucibabici a precizat că Deloitte nu a venit în Timişoara în mod special pentru clienţii „grei“ din zonă.

Timişoara, preferată de investitori

Preşedintele Deloitte România a mai explicat că, biroul din Timişoara funcţionează ca un avanpost al celui din capitală. ,,Noi vindem consultanţă, vindem creier”, a adăugat George Mucibabici. Decizia de a deschide un birou în Timişoara s-a bazat pe o analiză îndelungată.

,,Timişoara e una dintre cele mai dezvoltate zone ale României din punctul de vedere al investiţiilor străine, al producţiei industriale, al exportului. Trebuie să recunosc că există şi un mediu politic local propice care a favorizat investiţii străine, dezvoltări locale şi regionale. Unde este bussiness, suntem şi noi”, a adăugat Mucibabici.

Destinatarii auditului

Proaspătul şef al biroului Deloitte Timişoara, Adrian Ion, a explicat că apropierea crizei financiare nu ar trebui să-i sperie pe timişoreni. ,,O soluţie universală nu e posibilă. Acum este multă emoţie. Dacă toată lumea şi-ar păstra cumpătul şi ar acţiona raţional, lucrurile ar intra repede în normalitate. Dacă reacţiile vor deveni emoţionale, va dura mai mulţi ani, lucrurile vor merge în jos, e greu de spus ce se va întâmpla”, a precizat Adrian Ion.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite