Timişoara riscă amenzi UE pentru gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împachetarea şi sortarea gunoiului menajer este ultima soluţie pe care o propun autorităţile judeţene, în locul unui deponeu ecologic. Termenul impus de UE pentru închiderea gropii de

Împachetarea şi sortarea gunoiului menajer este ultima soluţie pe care o propun autorităţile judeţene, în locul unui deponeu ecologic. Termenul impus de UE pentru închiderea gropii de gunoi de la Parţa nu poate fi respectat. "Deponeul ecologic de la Ghizela va fi finalizat la 31 decembrie, dar în 2009", a spus vicepreşedintele CJ Timiş, Adam Crăciunescu.

De la 1 ianuarie 2009, Retim ar trebui să sorteze şi să împacheteze gunoiul, care mai apoi, să fie depozitat într-o celulă, la Ghizela. "Dacă vom avea un program bine stabilit de sortare şi vom delimita o zonă la Ghizela unde putem duce gunoiul, nu ar trebui să fie nicio problemă. Tarifele Retim pentru aceste servicii vor creşte, dar nu ştiu cu cât", a mai spus Crăciunescu.

Penalizări aspre pentru Parţa

Primăria Timişoara a fost avertizată recent că dacă nu închide groapa de la Parţa la 31 decembrie 2008, statul roman va plăti amenzi mari. Viceprimarul Sorin Grindeanu a spus atunci, că responsabilie de penalizările pe care România le-ar putea încasa sunt autorităţile judeţene.

Deponeul ecologic de la Ghizela va fi finalizat la 31 decembrie, dar în 2009
Adam Crăciunescu,
vicepreşedinte CJT

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite