Timişoara redevine oraşul studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de participanţi sunt aşteptaţi la StudentFest

Mâine începe la Timişoara cel mai important eveniment studenţesc: Festivalul Internaţional de Artă StudentFest, aflat la a cincisprezecea ediţie. Până în 11 mai, oraşul de pe Bega va fi, practic, "asediat" de studenţi, pentru că manifestările programate se vor desfăşura în mai multe locuri, inclusiv în aer liber.
Tema acestei ediţii este "Flux". "StudentFest se adresează tinerilor şi le dă posibilitatea de a se mişca în rând cu lumea, de a crea un nou flux. Obiectivul StudentFest 2006 este ca fiecare student să fie conştient de existenţa sa în fluxul artistic, de importanţa unei monitorizări corecte, eficiente şi continue a informaţiei şi a valorii", explică Diana Brade, unul dintre organizatori.
StudentFest are anul acesta opt secţiuni: Arhitectură, Arte Plastice, Film, Fotografie, Literatură, Muzică, Artă Teatrală şi Video Experimental. Pe parcursul celor şapte zile, la Timişoara vor avea loc workshopuri, dezbateri, întâlniri cu invitaţi speciali, expoziţii foto, proiecţii foto şi de film, performance-uri, spectacole de teatru şi concerte. În total, peste 50 de evenimente!
La festival sunt aşteptaţi peste 450 de studenţi şi invitaţi din ţară. Festivalul este creat în fiecare an de Organizaţia Studenţilor din Universitatea Timişoara (OSUT), cea mai reprezentativă structură de tip sindical din Universitatea de Vest, fondată în 1990. Prima ediţie a StudentFestului a avut loc în anul 1992, când mişcările studenţeşti de orice natură erau aproape inexistente.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite