În Timişoara, după "furtul parafei" se pierd bani cu "baza de date"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

laboratoarele pentru analize gratuite. Asupra unora dintre aceşti furnizori de servicii medicale planează acuzaţii grave, încă neconfirmate de oficialii de la CNAS. Cert este că scenariul este

laboratoarele pentru analize gratuite. Asupra unora dintre aceşti furnizori de servicii medicale planează acuzaţii grave, încă neconfirmate de oficialii de la CNAS. Cert este că scenariul este identic cu cel al medicamentelor: banii alocaţi Timişului pentru analize se termină de fiecare dată în primele zile ale lunii. Când începe un control, se raportează furtul parafei sau al documentelor justificative.

Furt sau înscenare?
Informaţiile care circulă în acest mediu conduc la cazul policlinicii doctorului Dumitru Câtu, fostul şef din guvernarea PSD al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş. Aici se află unul dintre laboratoarele care furnizează analize gratuite pentru asiguraţi. Luna trecută, Curtea de Conturi a dispus un control la laboratoarele din Timişoara, campioane la capitolul consum de fonduri. Conform datelor primite de la CJAS, chiar în acea perioadă a avut loc o spargere la policlinică şi s-a furat baza de date cu pacienţii. Documentele care trebuiau să fie verificate au dispărut, iar controlul a rămas în aer. Nici ancheta poliţiei nu a dus la lămurirea situaţiei. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, şerban Pittner, dosarul cu autor necunoscut este încă în lucru la biroul de investigaţii criminale. "Nu avem niciun fel de piste. Nu am găsit nici amprente, adică cele pe care le-am găsit nu sunt exploatabile, pentru că nu sunt în baza de date", a declarat Pittner. El a ţinut să infirme zvonurile conform cărora doctorul Câtu ar fi cercetat pentru evaziune fiscală. Purtătorul de cuvânt al poliţiei timişene a infirmat şi varianta conform căreia medicul şi-ar fi înscenat jaful, pentru a scăpa de control: "După modul de operare, este mână de hoţ, nu înscenare". Doctoriţa care ar fi prescris medicamente de miliarde pentru morţi a declarat la momentul controlului că persoane necunoscute i-ar fi furat parafa, semnând în fals reţetele luni de zile.

Fonduri insuficiente pentru analize
De la mjilocul lui august, doar la un singur laborator din Timişoara se mai fac analize. Suma alocată lunar Timişului este de 873.613 lei noi, care se dovedeşte neîndestulătoare pentru cele 37 laboratoare de analize şi şase de imagistică din judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite