Câine antidrog „vinovat“ de favorizarea infractorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leya, câinele antidrog al Poliţiei de Frontieră Arad, este scos vinovat pentru că nu a găsit opt kilograme de heroină într-o maşină pe care procurorii antitero au făcut-o cadou cu tot cu droguri unui arădean, după ce au verificat-o împreună cu poliţiştii.

Oamenii legii au găsit patru kilograme de droguri în maşina condusă de doi bulgari, în mai 2009, în timp ce încercau să treacă graniţa prin Vama Nădlac. Ei au verificat apoi maşina împreună cu câinele antidrog, însă acesta nu găsit alte opt kilograme de heroină, ascunse în portieră şi în motorul maşinii. Procurorul DIICOT Arad care s-a ocupat de anchetă nu se consideră vinovat. „Este exclusiv responsabilitatea poliţiei. Şi din câte îmi aduc eu aminte a fost acolo şi un câine antidrog, care nu a găsit nimic", a spus procurorul Codrin Matei.

Câinele are „alibi"

Patrupedul este acoperit de colegi, cum a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, după ce am cerut un punct de vedere asupra acestui caz. „Nu deţin informaţii că la controlul maşinii să fi participat câinele antidrog. Noi am depistat maşina în vamă, dar procurorii au făcut verificările ulterioare. Din câte ştiu eu, câinele antidrog nu a participat la control", a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite