Timişoara: Secretul cafelei bune, deconspirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Secretul cafelei bune, deconspirat
Timişoara: Secretul cafelei bune, deconspirat

Un fost barman vinde secretele de după pult celor care frecventează cluburile şi barurile.

Prima sesiune a campaniei „Vrei să fii barman pentru o zi?”, iniţiat de clubul 700 Caffee&Lounge, a fost dedicată culturii consumului de cafea. Cei care aleg să bea cafea o fac din două motive: din dorinţa de a satisface nevoia de cofeină sau de plăcere.

De multe ori însă, clienţii se mulţumesc cu ce li se serveşte, fără să ţină seama de calitatea şi nici de modul în care a fost preparată cafeaua. De altfel, prepararea cafelei este o adevărată artă şi tehnică, iar gustul depinde în bună măsură şi de barman. Vlad Faur este unul din cei care au trecut dincolo de pult şi a decis să dezvăluie din secretele barmanilor. Cafea se poate prepara la filtru, la ibric (cafea turcească) şi espresso. În opinia specialistului, cea mai bună este cea de la espresso.

„Se bea foarte multă cafea la filtru. Din păcate acesta ne otrăveşte. Cea mai bună cafea este la espresso, pentru că timpul necesar extracţiei este de 25 de secunde. Apa fiartă extrage din cafea doar aroma, nu trebuie să simţi amăreală. De la espresso se simte şi gustul de cafea, în plus este mai sănătoasă”, a spus Vlad Faur. Acesta e de părere că o cafea lungă nu e altceva decât o cantitate mare de spălătură de cafea. „La noi, cultura cafelei este la început. Am trecut de faza de nechezol, la cafea naturală, iar acum trebuie să se facă trecerea la espresso”, a mai spus Faur.

Variante la cafea lungă

Alternativele la cafea lungă este cappuccino şi late macchiato. Un cappuccino este făcut din cafea espresso, lapte şi spumă de lapte. În macchiato intră aceleaşi ingrediente, însă laptele este în cantitate mai mare.
Următoarea sesiune va avea ca temă vinurile, coniacul şi ţigările de foi. Apoi va fi rândul băuturilor spirtoase (whisky, tequila, gin, rom), iar în final vom afla câte ceva din tainele cocktaylurilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite