Hoţii au lăsat un spital fără morfină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Crimă Organizată sunt pe urmele celor care au sustras 105 fiole de calmant foarte puternic din Spitalul Judeţean Timişoara. Anchetatorii bănuiesc că autorii furtului din noaptea de joi spre vineri sunt dependenţi de droguri. Ultimele trei fiole de morfină au fost folosite ieri la operaţii.

Furtul întregii cantităţi de morfină, 105 fiole, din cel mai mare spital din vestul ţării a fost descoperit în noaptea de joi spre vineri, de medicul de gardă, care i-a alertat şi pe poliţişti.

Hoţii au reuşit să intre în spital, iar cum nici măcar Blocul Operator nu este supravegheat, acestora nu le-a fost prea greu să plece nedetectaţi.

Chiar dacă Spitalul Judeţean are contract cu o firmă de pază, niciunul dintre angajaţi nu a văzut sau auzit nimic suspect. Există camere de supraveghere, dar acestea sunt îndreptate spre birourile şefilor. Poliţiştii spun că hoţii au forţat uşa de acces în cabinetul asistentelor, au spart un dulap metalic, după care au plecat cu 105 fiole de morfină.

Anchetatorii au descoperit trei fiole lăsate cu „generozitate", care au fost folosite, ieri-dimineaţă, la operaţii. Cine mai avea de suportat intervenţii chirurgicale a fost rugat să facă rost de morfina necesară.

„Spargerea a fost dată la cabinetul asistentelor de la Blocul Operator al Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă. Noi i-am alertat pe poliţişti şi sperăm să fie recuperate fiolele. Hoţul a mers direct la dulapul cu morfină şi nu s-a atins de alte medicamente", a spus Gheorghe Nodiţi, directorul Spitalului Judeţean Timişoara.

DIICOT a intrat pe fir

Valorea morfinei furate se ridică la câteva mii de lei, însă nimeni nu a putut evalua ieri exact paguba, întrucât medicilor nu le-a fost permis accesul în încăperea spartă.

 „Ancheta a fost preluată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pentru că morfina este considerată stupefiant dacă este administrată în afara spitalelor", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Oamenii legii mizează pe faptul că în spatele jafului s-ar afla câţiva clienţi mai vechi de-ai lor, amatori de heroină. Ştiau ce caută, astfel că anchetatorii bănuiesc că dependenţii au mai folosit morfina pentru calmarea sevrajelor.

Cum spitalul a rămas fără morfină, câteva operaţii au fost întârziate, dar medicii spun că situaţia se va remedia prin aducerea de noi stocuri de medicamente.

CALMANT ŞI STUPEFIANT

Medicamentul dispărut este extras din opiu, fiind capabil să calmeze durerile intense, pentru că acţionează asupra sistemului nervos central şi provocând adormirea. Morfina face parte dintre stupefiante, heroina fiind un derivat al ei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite