Copilul vândut îşi pierde părinţii a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băiatul de 6 ani vândut în 2004 de părinţii naturali unei familii din Franţa pentru 5.000 de euro ar putea ajunge la orfelinat. Şi vânzătorii şi cumpărătorii sunt anchetaţi acum şi vor fi decăzuţi din drepturi.

Drama copilului care a fost vândut unui cuplu din Franța cu 5.000 de euro: îşi pierde părinţii a doua oară. „În cel mai fericit caz va fi dat în plasament”

Pierre Michel Zimbru şi-a petrecut copilăria în Franţa alături de părinţi până acum câteva zile. Mergea la grădiniţă, avea prieteni şi ştia că în România are nişte rude care-l mai vizitau din când în când. Din senin, joi a aflat că trebuie să vină în România.

A ajuns în Timiş, vineri seara, cu mama, Firuţa Lingurar (fostă Zimbru), care a fost reţinută de poliţişti. Pierre a rămas cu bunicii, dar cu promisiunea că-şi va vedea mama a doua zi. Aceasta a fost dusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru audieri, unde şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă, dându-le explicaţii procurorilor despre relaţia pe care o are cu părinţii naturali care l-au vândut în 2004, la câteva zile după ce s-a născut. Pierre Michel nici nu bănuieşte că s-ar putea ca, în curând, familia pe care o cunoaşte dintotdeauna să nu mai fie a lui. Nu ştie că a fost vândut.

Magistraţii de la Tribunalul Timiş au decis ca mama „cumpărătoare" să nu fie arestată, deşi este acuzată de fals în declaraţii, uz de fals şi trafic de copii. Ea nu are voie însă să părăsească ţara în următoarele 30 de zile, motiv pentru care, ieri, împreună cu Pierre Michel, a plecat spre casa părintească din Sălaj, acolo unde stau părinţii ei. Părinţii naturali ai lui Pierre Michel, cei care l-au vândut, au fost însă arestaţi pentru 29 de zile. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite