Bebeluş vândut în rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Timişoara suspectează o familie de ţigani că a vândut un copil unei alte familii de rromi, stabilită în Franţa. Rromii, originari din judeţul Sălaj, sunt acuzaţi că în urmă cu şase ani au vândut un copil contra unei sume de 5.000 de euro.

Dezbatere Special adevarul.ro: Teodora Bertzi vorbeşte despre situaţia copiilor de ţigani vânduţi în străinătate

Potrivit anchetatorilor, ţiganii români stabiliţi în Franţa i-au convins pe cei doi soţi să meargă în Hexagon pentru a da naştere unui copil care să fie înregistrat cu acte false direct pe numele noii familii. Ulterior, cei doi soţi s-au întors în România, unde şi-au primit ratele negociate pentru „contravaloarea" bebeluşului.

Luni seara a fost plătită ultima rată, moment în care procurorii au organizat un flagrant, iar familia de rromi a fost reţinută. „Copilul are acum deja 6 ani. În continuare facem cercetări. Urmează să stabilim dacă va fi adusă în România şi familia din Franţa", a spus procurorul-şef al DIICOT, Mircea Andreş.

Procurorii au cerut arestarea rromilor, dar judecătorii Tribunalului Timiş au decis să-i elibereze. „Judecătorul a considerat că nu mai reprezintă un pericol social. Am declarat şi recurs", a mai spus Mircea Andreş.

Teodora Bertzi, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, a declarat ieri, la Special adevarul.r o, că drepturile copilului au fost criteriul politic de aderare a României la Uniunea Europeană.

„Trebuia să avem o lege solidă şi astfel de lucruri să nu se întâmple. Sărăcia nu trebuie să împingă nişte oameni să-şi vândă copilul", a declarat Bertzi, care a fost şi coodonator al Oficiului Român pentru Adopţii.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite