VIDEO „A furat morfină ca să se sinucidă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au identificat, vineri seara, doi tineri, în vârstă de 21 şi de 24 de ani, acuzaţi că au comis jaful de la Blocul Operator al Spitalului Judeţean din Timişoara, de unde au plecat cu întreaga rezervă de morfină a unităţii.

Cei doi hoţi au fost prinşi prin intermediul imaginilor de pe camerele de supraveghere de la spital. Tinerii apar plimbându-se mai multe minute pe holurile de la etajul II pentru a se asigura că nimeni nu i-ar putea surprinde.

După audieri, poliţiştii l-au reţinut doar pe Alin Bercaru (24 de ani). Imaginile de pe camerele video arată că băiatul pleacă în fugă din spital, nu înainte de a da peste medicul de gardă al spitalului. Anchetatorii au stabilit că Alexandru Lunkan (21 de ani) nu a făcut altceva decât să-l însoţească pe Alin Bercaru, iar din declaraţiile acestuia reiese că habar nu avea că va asista la un jaf.

În timpul audierilor de la Secţia 2 a fost cerută şi prezenţa unui doctor pentru că tânărul de 24 de ani a susţinut că şi-a injectat cinci fiole de morfină în venă pentru a se sinucide. Cum o singură doză de morfină poate să fie mortală, anchetatorii au decis testarea lui la Spitalul Judeţean din Timişoara.

„Cărţile de specialitate arată clar că o singură doză standard de morfină e mortală la injectare. La pacienţii care urmează să intre în operaţie noi folosim o treime din morfină. Ori hoţul are un metabolism unic, ori băiatul minte", a spus Eugen Pop, doctor chirurg.

Fiolele au fost găsite de poliţişti într-un garaj care-i aparţine lui Bercaru. După ultimul jaf, conducerea Spitalului Judeţean din Timişoara este hotărâtă să suplimenteze paza. „Nu ne aşteptam ca morfina să fie atât de atractivă. Vom lua măsuri", a spus Gheorghe Nodiţi, directorul instituţiei.

Test de sânge

Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în instanţă cu propunerea de arestare preventivă. „E un băiat bun. A încercat să se sinucidă cu morfină din probleme de amor. Nu e prima oară când face asta. A mai încercat de vreo trei ori, tot cu medicamente. Ghinionul lui a fost că a avut organismul puternic. El îşi recunoaşte fapta, însă invocă problemele cu dragostea", a spus Dănuţ Danci, unchiul băiatului, cel care este şi avocatul lui.

Piaţa neagră aşteaptă morfină

Scenariul angajaţilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este că băiatul a furat cele 104 fiole pentru a le comercializa pe piaţa neagră sau pentru uz propriu, morfina fiind un excelent calmant pentru dependenţii de droguri. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite