Ţigări cu căruţa la frontiera cu Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei poliţişti de frontieră şi un contrabandist de ţigări din Caraş-Severin au primit ieri mandate de arestare pentru 29 de zile. Ceilalţi trei poliţişti care primiseră joi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore nu au mai fost prezentaţi judecătorilor pentru mandat.

Agenţii Sorin Brebu, Alin Munteanu şi Constantin Tiucă sunt acuzaţi că, în loc să supravegheze atent frontiera cu statul vecin, lăsau să treacă în voie peste fâşia verde căruţele cu tutun sârbesc. Şi pentru ca nimic să nu pară suspect, contrabandiştii îşi încărcau ţigările chiar şi în utilajele agricole. În schimbul ajutorului acordat pentru cea mai puternică reţea de contrabandă din zona Oraviţa-Naidăş, agenţii primeau sume cuprinse între 2.000 şi 2.500 de euro. „În primă fază, nu am putut să demarăm cercetările şi faţă de aceşti poliţişti întrucât am fi stricat acţiunea colegilor de la DNA din vămi", a mai spus Mircea Andreş, şeful DIICOT Timişoara, care îi ţinea sub observaţie demultă vreme pe frontierişti.

„Probele din acest dosar sunt declaraţii date de martorii din alte dosare, interceptări telefonice şi filajul", a spus avocatul Cosmin Bolosin, care îi apără pe doi dintre inculpaţii reţinuţi, agentul Sorin Brebu şi vecinul acestuia de stradă, Petrică Radovan, cunoscut ca fiind contrabandist de ţigări. Acţiunea DIICOT, spun surse apropiate anchetei, s-a bazat în mare parte pe declaraţiile membrilor grupării Halăs, reţinuţi în luna septembrie a anului trecut.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite