Iaşi: Ţigări de contrabandă confiscate de vameşi, provenite din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 300.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au descoperite, luni seara, de lucrătorii vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, într-un TIR care venea din Rusia şi mergea în Grecia

Potrivit declaraţiei directorului Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operatiuni Vamale (DRAOV) Iaşi, Cristina Gânju, în acest caz s-a folosit metoda ”capac”, foarte des utilizată de contrabandişti, pachetele cu ţigări Karelia Slims fiind găsite ascunse în spatele unor cutii de bomboane.

"Valoarea în vamă a ţigărilor este de 300.000 de euro, dar pe piaţă ele valorează mult mai mult, aproximativ 800.000 de euro”, a declarat, luni directorul DRAOV Iaşi, Cristina Gânju, pentru NewsIn.

La control, şoferul, cetăţean grec, a declarat că nu ştie nimic despre ţigările camuflate printre bomboane şi bezele. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă şi prezentare de acte false la organul vamal.

Ancheta a fost preluată de procurorii DIICOT, fiind vorba despre o reţea internaţională de contrabandă. Aceasta este cea mai importantă captură de ţigări de contrabandă din acest an de la graniţa cu Republica Moldova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite