Canada: Mesajul "Moartea lui Thatcher" a făcut ravagii printre parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scurt mesaj cuprinzând cuvintele "Moartea lui Thatcher" a provocat o puternică emoţie în rândul parlamentarilor canadieni reuniţi în această săptămână pentru un dineu oficial, aceştia descoperind abia ulterior că era vorba despre o pisică, transmite AFP.

Mesajul trimis prin telefonul mobil s-a răspândit marţi printre cei 2.000 de participanţi conservatori la o recepţie care a fost organizată pentru a aduce un omagiu familiilor militarilor canadieni, a anunţat presa locală de joi.

Deputaţii conservatori, mari admiratori ai fostului prim-ministru britanic Margaret Thatcher, în vârstă de 84 de ani, s-au reunit imediat cu colaboratorii lor pentru a formula o reacţie.

Serviciile premierului canadian au telefonat la Palatul Buckingham şi la Guvern pentru a confirma ştirea, provocând stupoarea oficialilor britanici, a anunţat serviciul de informaţii al grupului de presă CanWest.

S-a descoperit în final că mesajul a fost trimis de ministrul canadian al Transporturilor, John Baird, de la casa sa din Toronto, unui participant de la dineul oficial, pentru a-l anunţa că pisica sa cenuşie, în vârstă de 16 ani şi numită Thatcher, în onoarea Doamnei de Fier, tocmai murise.

Destinatarul mesajului l-a transmis la rândul său altor participanţi. Nu a putut fi obţinută până în prezent o reacţie a serviciilor prim-ministrului Stephen Harper.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite