28 de persoane rănite într-un atentat cu bombă în sudul Thailandei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
28 de persoane rănite într-un atentat cu bombă în sudul Thailandei
28 de persoane rănite într-un atentat cu bombă în sudul Thailandei

Cel mai recent incident violent petrecut în regiunea majoritar musulmană s-a produs luni într-o piaţă aglomerată din sudul Thailandei. 28 de persoane au fost rănite de bomba deonată de atacatori necunoscuţi, transmite Reuters.

Bomba, ascunsă într-o motocicletă, a fost detonată de la distanţă într-o piaţă aglomerată din Yala, una dintre cele trei provincii thailandeze frontaliere cu Malayezia şi parte a unei regiuni afectate de violenţa separatistă. Un soldat şi trei civili au fost grav răniţi de explozie.

Mai citiţi şi:


Potrivit forţelor de poliţie, alte 24 de persoane au mai fost rănite în incidentul de luni, care survine în contextul unei creşteri recente a numărului de atentate ce vizează civili, convoaie sau puncte de control ale armatei în regiunea musulmană Malay, un fost sultanat independent până când a fost capturat de Thailanda.

În 1909, provinciile bogate în resurse de cauciuc, aflate la câteva oră distanţă cu maşina de unele dintre cele mai importante puncte de atracţie turistică ale ţării, au fost anexate de Thailanda budistă.

Tensiunile separatiste au fost permanent prezente de atunci, alimentate de reprimări ale armatei şi de eşecul guvernului de a-i aresta pe cei vinovaţi de uciderea musulmanilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite