O maşină-capcană a explodat în Thailanda, rănind 19 persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O maşină-capcană a explodat în Thailanda, rănind 19 persoane
O maşină-capcană a explodat în Thailanda, rănind 19 persoane

Explozia unei maşini-capcană în faţa unui restaurant din sudul musulman al Thailandei a provocat rănirea a 19 persoane, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Atentatul s-a produs în localitatea Narathiwat şi a vizat un restaurant frecventat de către responsabili ai guvernului provinciei în timpul dejunului.

''Numeroase persoane au fost rănite şi au fost evacuate către un spital'', a declarat pentru AFP un ofiţer de poliţie imputând explozia rebelilor separatişti care, în opinia sa, au utilizat un vehicul marca Toyota Vigo cu plăcuţă de înmatriculare falsă.

Un alt poliţist a indicat existenţa a cel puţin 19 răniţi.

Începând din ianuarie 2004, peste 3.700 de persoane şi-au pierdut viaţa în violenţele care afectează provinciile Narathiwat, Pattani şi Yala, precum şi unele sectoare din Songkhla, în extremul sudic al regatului thailandez, în apropiere de Malayezia.

În această regiune, grupuri de rebeli luptă împotriva dominaţiei Bangkokului, care a desfăşurat importante forţe de securitate. Populaţia din extremul sudic este într-o foarte mare majoritate de etnie malay şi de religie musulmană, contrar restului Thailandei, în principal budistă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite