Test de fidelitate cu detectivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test de fidelitate cu detectivi
Test de fidelitate cu detectivi

Sătmărenii îşi pun la încercare partenerii de viaţă, apelând la fime specializate din alte judeţe. Cele mai multe solicitări vin din partea femeilor. Bărbaţii sunt interesaţi mai degrabă de informaţii economice.

Tot mai mulţi sătmăreni apelează la munca detectivilor particulari pentru a verifica scurgeri de informaţii de natură economică, personalul ce urmează a fi angajaţ, recuperarea unor datorii sau chiar infidelităţi. Durata investigaţiilor la un caz poate dura de la câteva zile până la câteva luni.
 
Pentru că în Satu Mare singura firmă de detectivi particulari care exista şi-a întrerupt activitatea, sătmărenii apelează la omologii lor din alte judeţe. Agenţia „Discret“, din Cluj-Napoca are din ce în ce mai multe acţiuni în Satu Mare, finalizând zeci de cazuri.

Dificile, dar interesante

„Colaborăm cu succes cu mulţi avocaţi pentru care am reuşit să adunăm probe pentru câştigarea unor cazuri. De asemenea, ţinem legătura cu o societate de leasing, respectiv cu societăţi comerciale“, a declarat Mihai Petean,  director zonal ai firmei „Discret“ din Cluj-Napoca. Cele mai spumoase şi totodată dificile sunt cazurile de infidelitate, iar statistic vorbind, numărul femeilor care apelează la munca detectivilor particulari  este puţin mai mare. „La un moment dat, cineva ne-a cerut să-i urmărim amanta soţului pentru a-i dovedi că şi aceasta îl înşeală“, a mai afirmat Petean.

La fel de dificile sunt cazurile de identificare a unor persoane. „Am avut o situaţie în care un domn ne-a cerut să căutăm o persoană de sex feminin, cu care a pierdut legătura de mult timp pentru că a emigrat în SUA. Tot ce ştia despre ea era numele de fată şi faptul că locuieşte într-un sătuc din Ardeal“, a declarat Mihai Petean. Nu toţi sătmărenii ar fi dispuşi să apeleze la serviciile unor detectivi particulari.

Unii privesc cu reticenţă ideea, iar alţii sunt de părere că nu au motive să facă aşa ceva. „Dacă aş avea bani, aş apela. Am fost de prea multe ori minţită de iubitul meu şi cred că un detectiv particular mi-ar fi fost de mare ajutor“, a declarat Adela Vida, de 26 de ani, chelneriţă. Unii cred că este nevoie doar de puţină încredere. „Dacă aş ajunge în acest stadiu, ar însemna să îmi pierd încrederea în persoana de lângă mine“, a declarat Carmen Lipovan, de 22 de ani, instructoare de dans.

Tarife percepute de detectivi


Munca detectivilor este greu cuantificabilă în ceea ce priveşte renumeraţia. Fiecare caz are particularităţile sale şi necesită angrenarea unor mijloace materiale specifice. Un filaj care se execută de o echipă porneşte de la 15-20 de euro/oră şi poate ajunge şi până la 40 de euro. Dar la fel de bine se poate vorbi şi de un filaj de 10 zile, o lună, opt ore pe zi, taxă care porneşte de la 12 euro/oră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite