Terra Incognita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Terra Incognita 4 a fost iniţiat şi lansat de doi clujeni

Europeană îl duce virtual pe jucător în 73 de oraşe europene. Campania concursului de 50 de zile va debuta în data de 18 aprilie, odată cu activarea adresei www.aventuraeuropeana.ro . Competitorii pot accesa adresa direct sau prin telefonul mobil, programul alegând un pion virtual, care trebuie să răspundă întrebărilor legate de tematica pe care o alege. Pot fi accesate 13 tematici, între care economie, politică, istorie, cultură, artă, natură, stil de viaţă. Primii doi competitori care vor cumula cel mai bun punctaj vor putea reface în realitate, într-o săptămână, pe banii organizatorilor, traseul virtual urmat anterior.
După cum ne-a declarat Rariţa, ideea i-a venit după vizionarea filmului Amelie. Cei vizaţi de proiect sunt tinerii între 14 şi 30 ani, familiarizaţi cu calculatorul şi telefonul mobil.

Antecedente cu călătorii virtuale
Terra Incognita este un proiect al Fundaţiei Alt Art, care a concurat pentru finanţare europeană cu alte 400 de alte proiecte având ca tematică cunoaşterea Uniunii Europene. Potrivit Rariţei Szakacs, au reuşit să obţină finanţarea doar puţin peste 20 de proiecte. Cei doi soţi nu sunt la prima experienţă virtuală. În urmă cu şase ani, o echipă de exploratori români s-a deplasat în India şi Nepal, prin Turcia, Iran şi Pakistan, îndeplinind misiuni solicitate de peste 1.000 de spectatori prin internet.
Un an mai târziu, peste 5.000 de internauţi au ghidat o echipă de exploratori prin Cuba şi Jamaica. A urmat un proiect în care clujenii şi-au spus poveştile pe internet, iar în 2003, în cadrul unui work-shop, 15 artişti din şapte ţări au transpus în lucrări de artă portretele şi poveştile autorilor. Fundaţia clujeană Alt Art promovează forme de expresie artistică inovatoare, bazate pe noile tehnologii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite