Teroristul şoselelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teroristul şoselelor
Teroristul şoselelor

Ernest Cristian Pitulescu (30 de ani), şoferul care a intrat cu BMW-ul pe o terasă din Capitală, are peste 20 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale, tamponări şi depăşiri neregulamentare.Vecinii tânărului vorbesc despre un tip „problematic, un şmecheraş nepot de «ştab» care a intrat numai în belele“.

Luni seara, Cristian Pitulescu a intrat cu maşinape terasa Azzuro din Drumul Taberei. Tânărul gonea cu peste 130 de kilometri pe oră.

Citiţi şi:



„Veşnica lui problemă”, spune mama sa, Liliana, în vârstă de 56 de ani. „Cristi este un băiat liniştit, serios, prietenos şi săritor, aşa cum a fost educat. Dar are această problemă cu viteza, nu se poate stăpâni”.

Previzibil, Liliana Pitulescu n-are decât cuvinte de laudă la adresa fiului său: „Ca să vă faceţi o idee despre caracterul băiatului, vă spun că imediat după accident l-a sunat pe fratele său mai mic şi l-a atenţionat să nu facă şi el la fel”.

Până şi filmul accidentului capătă o nouă conotaţie în ochii Lilianei Pitulescu. „Am înţeles că a depăşit un autobuz şi a tras de volan la dreapta, intrând în terasa respectivă. Din câte îl cunosc eu pe Cristian, a făcut dreapta pentru a salva vieţile pasagerilor din autobuz, riscând-o astfel pe a lui”, a declarat Liliana Pitulescu pentru „Adevărul”.

Mama vitezomanului nu a vrut să ne spună cu ce se ocupă fiul ei şi nici unde poate fi găsit. Vecinii spun că Ernest Cristian Pitulescu este un tânăr-problemă care a intrat în multe belele. Se pare că BMW-ul cu bucluc era proaspăt achiziţionat, dar Ernest Cristian Pitulescu nu apucase să-l treacă pe numele său.

Şofer penal

În scurta lui carieră de şofer, de doar trei ani, Cristian Pitulescu a strâns peste 20 de sancţiuni pentru abateri la legea circulaţiei. Patru sunt pentru accidente cu avarii, şapte pentru depăşirea vitezei legale, iar restul sunt pentru depăşiri neregulamentare, pentru nepurtarea centurii sau pentru că a vorbit la telefon în timp ce conducea.

image

Ernest Pitulescu, în maşina poliţiei, imediat după accident



Prima sancţiune a fost pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri pe oră, când i-a fost suspendat permisul de conducere.

Pedeapsa l-a lăsat rece pe tânăr, care a condus în continuare, fiind prins de poliţiştii din Râmnicu Sărat, care i-au întocmit şi un dosar penal. A primit însă neînceperea urmăririi penale şi a condus din nou. Apoi a rămas iar fără carnet pentru o depăşire neregulamentară.

Familia Pitulescu şi problemele cu legea

Tânărul vitezoman este rudă cu generalul în rezervă Ion Pitulescu, fost şef al Poliţiei Române, fapt confirmat de Liliana Pitulescu. „Da, este adevărat. Soţul meu este văr primar cu domnul general”.

Familia Pitulescu nu a fost ocolită de probleme. Liliana a divorţat de soţul său în aprilie 2009. „O familie dezbinată, în care certurile erau la ordinea zilei”, povestesc vecinii.

image

Cele cinci persoane aflate la masa izbită de maşină nu au vrut să meargă la spital


Cristian Pitulescu a fost dat în judecată, în decembrie 2008, de asociaţia de locatari pentru neplata întreţinerii de 1.466 de lei. În prezent, datoria familiei Pitulescu la întreţinere este de peste 3.400 de lei. Fratele său, Tudor Raoul (28 de ani), a făcut închisoare.

„Furt de maşini”, susţin vecinii familiei Pitulescu. Recent, Tudor a depus o cerere de reabilitare care a fost însă respinsă. Nici mezinul familiei n-a fost prea cuminte. Paul Elvin (24 de ani) a fost acuzat de lovire şi alte violenţe. Victima şi-a retras, însă, plângerea.

image

Cristi este un băiat liniştit, serios, prietenos şi săritor, aşa cum a fost educat. Dar are această problemă cu viteza, nu se poate stăpâni.

image


Liliana Pitulescu
mama şoferului vitezoman

Poate scăpa de dosar

Poliţiştii i-au întocmit lui Cristian Pitulescu dosar penal pentru vătămare corporală. Persoanele rănite nu s-au dus, însă, la spital pentru a obţine certificate medico-legale. Astfel, şoferul poate scăpa de dosarul penal.

La un pas să fie zdrobiţi

image

În drumul spre terasă, BMW-ul a mai lovit două maşini parcate



Clienţii terasei Azzuro din cartierul Drumul Taberei îşi revin cu greu din sperietură. „Am invitat câţiva prieteni la terasă pentru că era ziua nevestei mele. Puteam fi măcelăriţi chiar în ziua în care soţia a împlinit 36 de ani“, povesteşte Ştefan, unul dintre cei care se aflau la masa de lângă cea pe care aterizase maşina.

„În momentul în care ciocneam paharele de şampanie şi îi cântam soţiei „La mulţi ani!“, am auzit o bubuitură puternică. Într-o fracţiune de secundă am văzut cum, pe deasupra capetelor noastre, zburau cărămizile gardului, care împrejmuia terasa. Şocaţi, am privit cum BMW-ul a încălecat două dintre mesele terasei şi s-a oprit la doi metri de bebeluşii naşilor noştri”, a adăugat Ştefan.  Bărbatul a mai spus că a urmat o isterie generală. Mulţi au părăsit terasa uitând să mai plătească consumaţia, iar alţii au preferat să se adăpostească în restaurant. 

image

Am privit cum BMW-ul a încălecat două dintre mesele terasei şi s-a oprit la doi metri de bebeluşii naşilor noştri.

image


Ştefan
martor la accident

Ucigaşul cu Ferrari, liber să cutreiere lumea

image

Judecătorii doljeni, care l-au eliberat pe Adrian Cocoană din arest, au hotărât astăzi să-i ridice interdicţia de a părăsi Timişoara. Magistraţii spun că au revocat interdicţia pentru că s-a administrat întreg probatoriul cauzei, susţin avocaţii.

Judecătorii au dat dovadă de clemenţă faţă de Adrian Cocoană, medicul timişorean în vârstă de 33 de ani, care în urmă cu un an a ucis un tânăr pe trotuar, apoi a fugit de la locul accidentului.

Ei s-au lăsat convinşi de avocaţii şmecherului judecat pentru ucidere din culpă şi i-au ridicat acestuia interdicţia de părăsire a Timişoarei. Aceiaşi judecători l-au eliberat din arest pe Cocoană, în decembrie, la doar câteva zile după ce procesul a fost strămutat de la Timişoara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite