Terorism imobiliar de etnie rromă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protejate de Poliţie şi Parchet, clanurile ţigăneşti terorizează, la lumina zilei, zeci de familii pentru a le prelua pe nimic imobilele Liderii clanurilor de rromi afişează pe casele pe

Protejate de Poliţie şi Parchet, clanurile ţigăneşti terorizează, la lumina zilei, zeci de familii pentru a le prelua pe nimic imobilele

Liderii clanurilor de rromi afişează pe casele pe care pun ochii texte de avertizare în care spun că imobilul le aparţine, pentru a forţa proprietarii să le vândă cât mai ieftin.

Procurorii şi poliţiştii nu fac nimic nici atunci când victimele strâng dovezi în locul lor. O familie de pe strada Braşov, terorizată de colocatari, a început de o lună să aducă probe pentru a reclama clanul la Poliţie. Printre ele, fotografii în care se văd minori puşi să îşi expună părţile intime sau să facă mizerie în spaţiile comune.

Fără limite

"Ne terorizează 24 de ore din 24 numai pentru a ne obliga să le vindem pe nimic locuinţa. Fac mizerie, ameninţă, pun copii să îşi facă nevoile în spaţiile comune. Dacă vine cineva în vizită îl agresează şi îi spune să plece din casa lor. Ameninţă vecinii, chiar şi cu moartea. Niciodată Poliţia nu face nimic. Ţiganii strigă în gura mare că au plătit poliţişti şi procurori", povesteşte o victimă a ţiganilor.

Exact aceste metode sunt aplicate împotriva celor care locuiesc pe strada Braşov, la numărul 13. În urmă cu un an, Secţia 1 Poliţie şi Parchetul Judecătoriei Timişoara au primit de la familia lui Ioan Diaconu zeci de fotografii şi înregistrări cu un clan ţigănesc care a pus ochii pe o vilă de pe strada Grozăvescu.

Parchetul este avocatul ţiganilor

Terorizat de ţigani pentru a vinde ieftin, Diaconu a închiriat demisolul lui Vladimir Voiasciuc, proprietarul unei săli de fitness. Voiasciuc a fost şi el terorizat, reclamând faptul că, din cauza ţiganilor, a pierdut aproape toţi clienţii. Patronul sălii de fitness s-a dus şi el la Poliţie, cu dovezi. "Este sfidător. Au fost şapte dosare penale, toate au ajuns la acelaşi procuror, Ciprian Dorobanţu, în toate s-a dat NUP.

Este o bătaie de joc. A afirmat că nu există infracţiune de ameninţare dacă făptuitorul nu a făcut gesturi de trecere la executarea faptei cu care a ameninţat", povesteşte Voiasciuc. Acesta fusese ameninţat de ţigani că va fi împuşcat şi i se va tăia gâtul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite