Terifiant: Experimente medicale pe oameni, făcute de SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă cineva are impresia că doar naziştii şi-au permis să facă experimente abominabile pe oameni, de multe ori fără pic de anestezic, şi că prin judecarea şi condamnarea doctorilor acelora problema s-a încheiat, se înşală amarnic.

Poveştile terifiante cu doctorul Mengele care a făcut sute de experimente pe gemeni ori transplantul de organe fără pic de anestezic făcut pentru a „îmbunătăţi” asistenţa medicală de front sau injectarea diverselor boli pentru a trata găsi diverse medicamente sunt lucruri pe care istoria, prin prisma faptului că Germania a pierdut războiul şi au fost descoperite aceste crime, le-a putut dezvălui.

Experimentul cu sifilis de la Tuskegee – cel mai lung din  istorie


Totuşi în anul 1997 preşedintele american Bill Clinton făcea o declaraţie de-a dreptul terifiantă: "Guvernul Statelor Unite a făcut ceva greşit, ceva profund greşit din punct de vedere moral. Este un ultraj adus angajamentului nostru faţă de integritateaşsi egalitatea tuturor cetăţenilor." Aceste cuvinte au făcut parte din discursul preşedintelui Clinton adresat ca scuză celor opt supravieţuitori ai experimentului Tuskegee pe 16 mai 1997.

Citeşte articolul integral pe site-ul revistei Historia.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite