Botoșani: Terenurile din Tulbureni, atractive pentru investitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoșani: Terenurile din Tulbureni, atractive pentru investitori
Botoșani: Terenurile din Tulbureni, atractive pentru investitori

Dezvoltarea acestei părţi a Botoşaniului este posibilă datorită reţelei de utilităţi şi a străzilor menţinute în stare destul de bună.

Cartierul Tulbureni, aflat la periferia municipiului Botoşani, ar putea deveni în scurt timp o zonă rezidenţială de referinţă pentru municipiu. Agenţii imobiliari susţin că acest cartier este singura zonă din oraş unde preţurile proprietăţilor s-au stabilizat, în ciuda reducerii de preţuri de pe piaţa imobiliară. Astfel, un metru pătrat se vinde cu sume cuprinse între 10 şi 15 euro.

„Personal, văd o dezvoltare a municipiului în zona Tulbureni, singura care a mai rămas şi unde există teren suficient pentru construcţii noi. În zona de case preţul este de 10-15 euro, iar la terenurile agricole este de 2 euro pe metrul pătrat. În zona respectivă se construieşte. Nu la nivel industrial, dar se construieşte“, a spus Corneliu Timofte, patronul unei agenţii imobiliare.

Localnicii speră să vină investitori

Locuitorii cartierului Tulbureni se gândesc că dezvoltarea în această zonă va atrage după sine şi companii care vor crea locuri de muncă. „De vreo doi-trei ani au început să se construiască multe vile prin zonă. Au cumpărat terenul când era preţul mic şi şi-au construit vile. Deşi se vorbeşte despre criză, văd că se construieşte în continuare. E foarte bine pentru această zonă, care până acum câţiva ani era uitată de Primărie“, ne-a spus Dumitru Apostol, pensionar.

Reprezentanţii municipalităţii spun că zona cartierului Tulbureni se va dezvolta datorită utilităţilor şi a străzilor în stare bună. „Sunt cereri pentru autorizaţii de construcţie în cartierul Tulbureni şi zona respectivă se dezvoltă. Acolo încă mai sunt terenuri pentru construcţii. Avantajul este că străzile sunt destul de bune, există apă şi canalizare şi, în scurt timp, se va rezolva problema gazului metan“, a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Şi municipalitatea are planuri pentru investiţii pe terenurile din acest cartier. Mai exact, edilii se gândesc să cumpere terenuri în Tulbureni pentru a ridica blocuri de locuinţe sociale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite