Terenurile Aeroportului Internaţional Bacău, revendicate de foştii proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moştenitorii familiei Vrabie, care deţineau mai bine de trei hectare pe actuala structură a Aeroportului Internaţional din Bacău, nu doresc despăgubiri, ci "împroprietărirea cu suprafeţele

Moştenitorii familiei Vrabie, care deţineau mai bine de trei hectare pe actuala structură a Aeroportului Internaţional din Bacău, nu doresc despăgubiri, ci "împroprietărirea cu suprafeţele revendicate cu acte''.
Acestea se află situate pe pista de decolare-aterizare, în aerogară şi în zona de siguranţă, fâşiile cerute traversând respectivele obiective. "Nu vor nimic în schimb, nu acceptă suprafeţe în altă parte, ci doar punere în posesie şi, probabil, să le închirieze, apoi, pe 99 de ani sau, cine ştie, să-l vândă", spune subprefectul Gheorghe Hură. Solicitarea năruieşte planurile autorităţilor locale ce îşi puneau mari speranţe în modernizarea aeroportului cu sprijin din partea unor firme din China.
Vizita oamenilor de afaceri chinezi este programată după Paşte. O ultimă încercare de mediere va mai avea loc azi, când reprezentanţii Comisiei judeţene de fond funciar, care au pregătit "o listă cu noi propuneri'', se vor întâlni cu moştenitorii familiei Vrabie. Modernizarea Aeroportului Internaţional din Bacău este dorită de autorităţi de mai bine de 15 ani, dar regimul de proprietate - până în toamna anului trecut terenurile s-au aflat în posesia armatei - a îndepărtat potenţialii investitori. În noiembrie 2005, s-a obţinut trecerea pistei aeroportului în patrimoniul consiliului judeţean, MApN renunţând la proprietate.
În primăvara acestui an, aflând despre noul regim al terenurilor, descendenţii familiei Vrabie au depus cerere de retrocedare în natură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite