Terenul de fotbal "Progresul", salvat de cârtiţe cu ajutorul ultrasunetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria oraşului arădean Pecica a fost nevoită să apeleze la tehnologia cu ultrasunete pentru a salva terenul de fotbal din localitate, neutilizabil din cauza cârtiţelor care au denivelat

Primăria oraşului arădean Pecica a fost nevoită să apeleze la tehnologia cu ultrasunete pentru a salva terenul de fotbal din localitate, neutilizabil din cauza cârtiţelor care au denivelat toată suprafaţa de joc.
Fotbaliştii şi managerii echipei locale de fotbal Progresul au reclamat, în ultima perioadă, că nu mai au unde să-şi desfăşoare activităţile sportive din cauză că terenul a fost distrus de cârtiţe. Aceştia spun că au curăţat de mai multe ori terenul, dar cârtiţele au revenit şi au distrus aproape complet gazonul. "Anul acesta am avut o invazie de cârtiţe, iar toate tentativele de a scăpa de ele au eşuat. Am fost nevoiţi, în cele din urmă, să apelăm la o tehnologie de ultimă oră care, deşi scumpă, s-a dovedit benefică", a declarat viceprimarul oraşului, Petru Antal. Autorităţile locale au cumpărat zece dispozitive în formă de ţăruşi care au senzori ce emit ultrasunete. Fiecare dispozitiv, înfipt în pământ, alungă cârtiţele pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Responsabilii locali spun că terenul va fi refăcut complet în câteva săptămâni, iar echipa locală de fotbal îşi va putea relua antrenamentele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite