Ţepe prin telefon, direct din puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.400 de români au fost înşelaţi, de la începutul anului 2008 până în prezent, cu mii de euro, prin intermediul telefoanelor mobile.

Potrivit Poliţiei  31 dintre autorii acestor fapte au fost trimişi în judecată, iar 11 dintre ei erau deja încarceraţi la data comiterii înşelăciunilor. Infractorii foloseau mai multe metode de convingere a victimelor.

Unii sunau de pe un telefon cu număr ascuns, cerând date personale sub pretextul verificării contului bancar ori pentru îndreptarea unor erori în factura de plată. După ce victima îşi dădea acceptul, i se solicita să trimită contul bancar sau să tasteze codul de reîncărcare al unor cartele.

Una dintre persoanele escrocate, Elisabeta Tudor, din Brăila, a primit un SMS, în februarie 2009, prin care era informată că a câştigat un autoturism, un telefon mobil şi un abonament pentru combustibil gratuit pe o perioadă de patru ani.

Pentru a intra în posesia acestor premii, femeia a fost convinsă să valideze fiecare premiu prin trimiterea unor coduri de reîncărcare într-o reţea de telefonie mobilă. Costurile s-au ridicat la aproximativ 1.000 de euro. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite