Teo Trandafir va putea respira fără aparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teo Trandafir se recuperează treptat după pancreatita necrozantă severă, potrivit comunicatului dat publicităţii, ieri, de clinica vieneză AKH, unde se află internată fosta vedetă de televiziune.

„Cel mai important este că pacienta noastră va putea respira de acum înainte independent, fără ajutorul aparatelor", a declarat profesorul Christian Spiss.

Doctorii sunt precauţi

„Trebuie să fim în continuare deosebit de precauţi", a avertizat profesorul Michael Gnant. „Se pare că am reuşit să stabilizăm procesul inflamatoriu care a afectat pancreasul, însă acum ne putem lovi de o serie de complicaţii", a mai spus Gnant. Teo este în stare relativ stabilă, internată în continuare la Terapie Intensivă, este conştientă şi poate comunica cu membrii familiei.

Citiţi şi:

Medicii austrieci: "Teo îşi revine. Respiră singură şi este conştientă"

La 24 februarie, deputata Teo Trandafir (42 de ani) a suportat o intervenţie chirurgicală majoră, la Clinica AKH din Viena, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale.

Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale. Echipa care a operat-o pe Teo Trandafir declara atunci că intervenţia a fost un „succes" precizând că va rămâne sub observaţie la Terapie Intensivă.

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată după ce medicii austrieci anunţau, la începutul lui februarie, că Teo Trandafir a fost supusă unei proceduri endoscopice, se recuperează bine şi ar putea reveni în ţară „curând". Ulterior însă externarea ei a fost amânată, din cauza unei complicaţii septice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite