Teo Trandafir a mâncat prea mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputata PDL şi fosta realizatoare TV a fost internată la Spitalul „Elias“, suspectă de pancreatită acută. Cauza: excesele alimentare. Surse medicale susţin că Teo Trandafir ar fi fost transferată la secţia de Terapie Intensivă a spitalului.

Fosta vedetă TV a ajuns la un spital privat încă de joi dimineaţă, punând totul pe seama unei crize biliare. „Mi-au spus că mi-a cedat organismul din cauza stresului şi a oboselii. Am făcut o criză biliară. De două zile nu mă simt bine, nu mai puteam să mănânc, să dorm. De dimineaţă am fost nevoită să merg la spital. Mi-au spus că trebuie să duc o viaţă mai organizată şi să-mi respect orele de masă şi somn. M-au burduşit cu reţete şi am rămas sub atenţia lor în perioada următoare", a declarat Teo Trandafir pentru showbiz.ro. Ulterior, a fost transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias". Diagnosticul medicilor este pancreatită acută. După ce a stat câteva ore la secţia de Gastroenterologie a spitalului, fiind ţinută sub tratament, Teo Trandafir ar fi fost mutată la secţia de Terapie Intensivă, susţin surse din cadrul spitalului. În cazul lui Teo Trandafir, implicarea Terapiei Intensive se poate explica în două feluri, după părerea specialiştilor: ori se află în stare gravă, ori este doar sub supraveghere până ies analizele pentru a i se putea face o evaluare completă.

Citiţi şi:

Deputatul Teo Trandafir este internat în spital

„A făcut excese alimentare"

Surse din cadrul spitalului susţin că Teo Trandafir ar fi făcut excese alimentare în această perioadă: „A făcut nişte excese alimentare, aşa cum se întâmplă multor persoane în perioada Sărbătorilor de iarnă", au spus acestea. Fosta realizatoare TV şi actual deputat PDL a fost supusă mai multor analize medicale şi unui examen computer tomograf, după cum a precizat managerul unităţii sanitare, Doina Dimulescu.

Contactat de „Adevărul de Seară", medicul Tudor Ciuhodaru a declarat că un pacient care suferă de pancreatită poate ajunge la deces. „În funcţie de gravitatea bolii şi de cum evoluează starea pacientului se poate ajunge, în cazuri extreme şi la deces. Această afecţiune apare în general la persoanele obeze şi de obicei este cauzată de factorul alimentar", a declarat Ciuhodaru. Potrivit managerului Spitalului „Elias", Doina Dinulescu, nu este însă şi cazul lui Teo, aceasta precizând că este conştientă, ea suferind doar de deshidratare.

Un coleg a sfătuit-o să meargă la spital

Deputatul Tinel Gheorghe, unul dintre colegii de partid de care Teo Trandafir s-a apropiat în ultima vreme, a declarat că a vorbit aseară la telefon cu Teo. „A fost la o clinică privată, unde şi-a făcut nişte analize şi aştepta rezultatele, dar am sfătuit-o să meargă la spital dacă nu se simte bine", a spus parlamentarul. Deputatul Tinel Gheorghe a adăugat că Teo avea dureri mari după ce a mâncat ceva ce nu i-a priit. ; A colaborat Elena Irimia

Ce este pancreatita acută



Pacientul cu pancreatită acută are dureri mari la nivelul abdomenului superior. Boala se poate manifesta şi prin greaţă şi vărsături, iar bolnavul are o stare generală foarte proastă. „Pancreasul este un organ foarte sensibil şi poate suferi multe influenţe toxice. Pe lângă alimentele în exces, alcoolul este un element care produce pancreatita acută", a spus Cristian Băicuş, medic specialist de la Spitalul Colentina. Specialiştii mai spun că pancreatita acută poate fi dată şi de prezenţa pietrelor la vezica biliară, care se deplasează spre colecist. „În acest caz, enzimele pancreatice în loc să treacă în tubul digestiv sunt practic blocate în pancreas şi se varsă apoi în organism. Are loc o autodigestie", a mai spus Cristian Băicuş.

Eugen Brătucu, şeful clinicii de chirurgie de la Spitalul Clinic Caritas din Capitală, spune că în cazul pietrelor la fiere starea generală a organismului se deteriorează, iar pacientul se simte foarte rău. Eugen Brătucu precizează că mai sunt şi cazuri, cam 10%, în care medicii nu pot stabili din ce motive pancreasul a fost dat peste cap. Cristian Băicuş, presupune că, în cazul deputatului Teo Trandafir, cauza cea mai probabilă este prezenţa calculilor biliari. „În aceste cazuri, pentru că e o problemă serioasă, pacientul se internează la Terapie Intensivă, iar în primele 48 ore de la internare medicii îi fac o serie de analize în funcţie de care stabilesc ce trebuie să facă. În acest răstimp, pacientul nu mai mănâncă deloc şi este hrănit cu ajutorul sondelor gastrice", a mai spus Cristian Băicuş. Specialiştii mai spun că rata mortalităţii în cazul pancreatitei grave este de 54%, în timp ce pentru pancreatita uşoară este de 5%. Andreea Ofiţeru

De la TV la Parlament

Teo Trandafir (42 de ani) este absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine. A intrat în presă în 1991, lucrând ca secretară la Radio Fun Bucureşti. Printre emisiunile pe care le-a realizat se numără „Dimineaţa devreme" sau „Teo & Mircea show" (1997-2000, la Antena 1).

Maximul carierei sale în televiziune a fost între 2000 şi 2006, când a prezentat la Pro TV emisiunea „Teo". A fost director al televiziunii Romantica (2006-2007). În 2008 a prezentat „Momentul adevărului", la Prima TV. La sfârşitul aceluiaşi an a anunţat că renunţă la televiziune. Teo Trandafir a devenit deputat PDL după ce a câştigat alegerile în Colegiul 19 din Capitală la 25 aprilie 2010. A intrat în Parlament cu 8.154 de voturi, care i-au oferit opt procente în plus faţă de contracandidata sa de la PSD-PC, Liliana Mincă.

A intrat în conflict cu propriul partid

A reuşit să aducă democrat-liberalilor un mandat de deputat în plus, smulgându-l de la conservatorii care îl deţinuseră până atunci prin reprezentanta Daniela Popa. Teo Trandafir s-a dovedit un deputat disciplinat, care a participat conştiincios la mai toate şedinţele de plen, aşezându-se în primul rând de bănci, chiar dacă s-a ferit să ia cuvântul la microfon. După numai două luni de la câştigarea mandatului, Teo a intrat în conflict chiar cu propriul partid, votând în favorea moţiunii de cenzură din iunie 2010, după ce declarase că va face acest lucru şi că aşteaptă să fie dată afară din PDL.

La momentul votului, fosta vedetă TV a demonstrat că nu a uitat să facă spectacol: a schiţat un gest de victorie şi s-a îmbrăţişat cu deputatul PSD Aura Vasile. „A fost vorba de o nenorocită de cădere de glicemie!", a fost explicaţia sa ulterioară. Democrat-liberalii au reacţionat dur, propunând excluderea din partid. Nu au pus însă în aplicare decizia, iar Teo a rămas în partid.  ;Alina Voaideş

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite