Tentativă de "teleportare" a unei tabere din Bacău în Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul DJTB susţine că acţiunea are substrat politic

pentru Tineret, Borbely Karoly. Decizia a nemulţumit conducerea Direcţiei Judeţene pentru Tineret Bacău, care a apelat la instanţă pentru anularea ordinului. În ordinul semnat de şeful ANT se prevedea ca, în 30 de zile, clădirea, mijloacele fixe şi obiectele de patrimoniu să fie predate, pe bază de protocol, de la DJT Bacău la DJT Harghita.
Directorul DJT Bacău, Mihai Suştac, susţine că "decizia se bazează pe un lucru vag şi arbitrar. Secretarul de stat care face jocul UDMR spune că tabăra s-a aflat mereu pe raza judeţului Harghita, lucru total neadevărat". Directorul DJT Bacău declară că a găsit în arhiva inspectoratului şcolar două hărţi datate 1962 din care rezultă că cele trei hectare de teren care aparţin taberei se află pe raza judeţului Bacău. Borbely Karoly, care a semnat ordinul de preluare a taberei Valea Uzului din Bacău în Harghita, susţine că nu e nicio problemă de vreme ce "tabăra s-a aflat mereu pe raza judeţului Harghita". Juriştii implicaţi în problemă spun că Legea proprietăţii publice prevede că transferul unui bun public se poate face numai prin hotărâre de guvern, nu prin ordinul şefului unui agenţii. Din martie însă, ANT a continuat să someze DJTB să predea tabăra. Ultimul termen până la care DJTB trebuia să se conformeze a fost 5 mai. Reprezentanţii prefecturii au constatat că ordinul este nelegal, deoarece s-a dispus de un bun care este în proprietatea publică a statului, aflat în administrarea DJT Bacău, situat pe raza judeţului Bacău.
"Din hârtiile cadastrale din anul 1970 şi procesele-verbale între oficiile de cadastru ale judeţelor Bacău şi Harghita din anul 1998 rezultă că tabăra este situată pe teritoriul comunei Dărmăneşti, judeţul Bacău. Considerăm că Ordinul ANT este nelegal şi nedrept, deoarece prin aceasta ar fi prejudiciaţi copiii şi tinerii din Bacău, care nu ar mai beneficia de această tabără, în condiţiile în care peste 40 de ani tabăra Valea Uzului a fost a judeţului Bacău", a precizat directorul Suştac. Tabăra Valea Uzului este amplasată la 30 de km de oraşul Comăneşti şi are 125 de locuri, în pavilioane cu camere de 3-8 locuri. Dispune de sală de mese, club tv plus antenă satelit, terenuri de sport şi este locul unde se organizează şi tabăra de cultură şi civilizaţie românească. Conducerea DJTB spune că a investit în 2005 în tabără peste trei miliarde de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite