Tenisul este un sport costisitor, dar preferat de târgujieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arenele sunt ocupate în fiecare weekend, chiar dacă un abonament este destul de scump

Târgujienii apelează la închirierea terenurilor şi a sălilor de sport pentru a se mai relaxa la sfârşitul programului sau în weekend. Chiar dacă abonamentele ajung până la 300 de lei, instructorii şi antrenorii de tenis nu au odihnă cât e ziua de lungă.
Clubul Sportiv de Tenis Amicii,  din Târgu-Jiu,  efectuează înscrieri pentru oricine doreşte să înveţe tenis. Chiar dacă tenisul este un sport costisitor, târgujienii par să nu se uite la bani. Clubul are şi grupe de copii care au făcut performanţă. 

De la pasiune la performanţă, un singur pas


Un număr de 15 tineri sunt legitimaţi la Federaţia Română de Tenis, aceştia având dreptul să participe la toate competiţiile sportive de tenis, naţionale şi internaţionale. Copiii povestesc că au ajuns la tenis fie împinşi de părinţi, fie au văzut la televizor. „Nu ştiam la început dacă o să-mi placă sau nu. Tata a fost cu propunerea şi după o lună deja nu mai voiam să plec de pe teren când se termina şedinţa. Mi-ar plăcea chiar să fac performanţă“, a spus Anca Popescu, de 12 ani, jucătoare. Alţii au văzut la televizor şi au vrut să încerce. Şi ei visează ca într-o zi să facă sport de performanţă. „Am văzut la televizor, mi s-a părut interesant şi am rugat-o pe mama să mă înscrie. Nu credeam că o să-mi placă aşa de mult“, a spus  Crina Marcu, de 13 ani, jucătoare.
Abonamentul lunar la un club sportiv este de 300 de lei pentru cei care vor ia lecţii de tenis şi 200 de lei pentru sportivi. Antrenamentele la club sunt în prezent pe trei grupe: una de performanţă, una de iniţiere şi o alta pentru toţi cei care vor să se menţină în formă. Clubul, care aparţine de Federaţia Română de Tenis, dispune în prezent de doi antrenori şi doi instructori. „Cei mici nu trebuie să aibă mai mult de opt ani, dacă vor performanţă în acest sport. Un abonament lunar pentru cei care se antrenează pentru performanţă costă 200 de lei şi constă în trei şedinţe pe săptămână, de câte o oră jumătate, iar pentru cei care vor să înveţe tenis şi vor să se menţină în formă, abonamentul este de 300 de lei la individual“, a spus Nicolae Văcaru, directorului Clubului Sportiv de Tenis Amicii, din Târgu-Jiu.

Program flexibil


„În plus, faţă de abonament, aceştia îşi plătesc singuri echipamentul. Preţul unei rachete porneşte de la 150 de lei şi poate costa mult mai mult dacă este vorba de una performantă. O singură minge costă 10 lei“, a adăugat Văcaru. Programul este unul destul de flexibil. „Noi ne mulăm în funcţie de programul celor înscrişi, pentru că avem şi persoane care vin după terminarea programului de lucru şi trebuie să ne adaptăm. Sunt perechi, soţ şi soţie, care au peste 40 de ani şi care vor să înveţe să joace tenis. La noi, şi de fapt în acest sport, nu este o vârstă anume“, a mai spus Nicolae Văcaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite