Tenisul de masă, un sport popular printre olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tenisul de masă, un sport popular printre olteni
Tenisul de masă, un sport popular printre olteni

O oră de ping pong costă între 6 şi 10 lei, în funcţie de condiţiile oferite la sală

Tenisul de masă a devenit nu de puţin timp un sport foarte popular printre slătineni. Este practicat atât de tineri, cât şi de bătrâni, care se strâng în sălile de tenis de masă, în spatele blocurilor, unde sunt mese special amenajate sau în propriile case. Mulţi dintre ei consideră acest sport atrăgător pentru că este tehnic şi dinamic.

Mulţi jucători preferă să vină cu propriile palete

„De abia aştept să vină sâmbăta, să ies cu prietenii la un ping-pong în oraş. Mergem la o sală unde ne strângem de obicei şi uneori plecăm seara de acolo. Facem campionate şi aşa zboară timpul de nici nu ştii când a trecut“, a spus Alin Stoica, de 18 ani, tânăr pasionat de acest sport. În Slatina au mai rămas două cluburi unde se poate juca tenis de masă, iar preţul variază în funcţie de calitatea meselor şi a paletelor de tenis. Cel mai mic preţ pentru o oră de tenis de masă este de 6 lei, iar cel mai mare este de 10 lei, acolo unde sunt mese mai noi  şi palete mai bune.

Mulţi tenismeni preferă să vină cu paletele lor, deoarece, spun ei, calitatea paletelor din sălile de tenis este mediocră. „Paleta este cumpărată de pe net şi este cam ultimul răcnet în materie. Este făcută din fibră de Zylon şi este la fel de rezistentă ca fibra de carbon, dar mai elastică. Controlul este excelent. Am dat aproape 650 de lei pe ea, dar îşi merită fiecare bănuţ“, a spus Ciprian Truşcă, de 28 de ani, un împătimit al acestui sport. Preţul unei palete porneşte de la 15 lei şi poate ajunge până la 1.000 de lei. Paletele sunt de diverse mărimi şi forme şi diferă în funcţie de stilul jucătorului. O paletă poate fi de spinning(pentru cei care sunt jucători tehnici şi se bazează pe efecte) sau de viteză, pentru jucătorii care practică un stil mai agresiv. Suprafaţa paletei este şi ea diferită, în funcţie de stilul jucătorului şi este aplicată pe suprafaţa de lemn pe mai multe straturi, care, la rândul lor, sunt fabricate din diverse materiale compozite.

Masa de acasă

Slătinenii care s-au plictisit să aştepte uneori şi câteva ore până prind o masă liberă au pus mână de la mână şi au achiziţionat o masă de tenis. „E mai bine aşa decât să te duci să dai banii la sală. Suntem patru prieteni şi ne strângem la mine acasă, la curte, de fiecare dată când avem ocazia. Suntem cu toţii pasionaţi de tenis de masă şi de fiecare dată când e vreo competiţie la televizor ne uităm cu interes. Anul viitor am de gând chiar să-mi amenajez o cameră, să putem juca şi pe timp de iarnă“, ne-a mărturisit Ovidiu Drăgulescu, muncitor în construcţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite