100 de poliţiştii şi jandarmi au intervenit pentru a aplana un conflict în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa o sută de poliţiştii şi jandarmi au intervenit, vineri, în comuna Suhaia, din judeţul Teleorman, pentru a aplana un conflict între un om de afaceri şi locuitorii comunei, relatează NewsIn.

Citeşte şi:

Evenimentul s-a produs pe fondul unui conflict mai vechi între săteni şi omul de afaceri Eduard Dinu, administratorul unei societăţi comerciale care a avut în concesiune, timp de 12 ani, Lacul Suhaia, o întindere de ape de peste 1.500 de hectare. De-a lungul timpului, sătenii au depus mai multe plângeri pe numele omului de afaceri, acuzându-l de mai multe abuzuri şi violenţe dar niciuna nu s-a finalizat cu o trimitere in judecată.

În urma unei acţiuni civile în instanţă, Primăria comunei Suhaia a primit titlul de proprietate pentru Lacul Suhaia, iar vineri, primarul localităţii a convocat locuitorii comunei pentru a participa la punerea în posesie a lacului şi a drumului de acces spre terenurile agricole, de către reprezentanţii Administraţiei Domeniilor Statului. Pe malul lacului s-au strâns circa 500 de săteni hotărâţi să-l alunge din sat pe omul de afaceri. Acesta a reuşit să fugă, iar sătenii s-au răzbunat atunci pe ce le-a ieşit în cale.

"Cu ocazia unei adunări publice, la care au participat aproximativ 500 persoane, au fost distruse gardul unei ferme aflată pe malul Lacului Suhaia, două ferestre ale unei anexe a fermei, a fost răsturnat un autoturism de teren al unei persoane şi a fost incendiată caroseia unui alt autoturism dezafectat”, a declarat subcomisar Adrian Ilicea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Teleorman.

Potrivit acestuia, au fost identificate persoanele implicate, care sunt cercetate penal. Totodată, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea se efectuează cercetări şi cu privire la plângerile depuse de primarul localităţii Suhaia, dar şi de fostul concesionar al lacului, pentru ameninţări reciproce.

"În conflictul apărut nu au fost înregistrate victime omeneşti. Situaţia conflictuală este monitorizată în continuare de echipe de poliţişti şi jandarmi, pentru prevenirea săvârşirii altor acte ilegale”, a declarat Ilicea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite