„Telefonul soţului meu sună. Cred că trăieşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele pasagerilor dispăruţi speră în continuare într-o minune,  în pofida evidenţei. La bordul cursei AF 447 s-au aflat un prinţ brazilian, directori de firme importante în lume, oameni obişnuiţi. Vieţi diferite, oameni diferiţi, pierderi plânse la fel.

image

Arthur Coakley(foto) din North Yorkshire - Marea Britanie, în vârstă de 61 de ani, alesese o altă cursă, mai matinală, pentru a zbura de la Rio de Janeiro la Paris. Dar a avut ghinion: aeronava era plină şi n-a mai avut loc. A fost nevoit să aştepte cursa următoare, AF 447.

„Art nu trebuia să fie în acel avion“

Patricia Coakley, soţia lui Arthur şi mamă a trei copii, a izbucnit în lacrimi, devastată de durere, când a realizat că Art era în avionul dispărut. „Nu poate fi adevărat.

Compania pentru care lucra l-a trimis în Brazilia pentru patru săptămâni. Trebuia să se întoarcă la 19 mai, dar şefii l-au amânat de două ori. AF 447 nu era zborul lui Art, nu avea ce căuta în acel avion”. „Arthur era pasionat de călătorii, a muncit în toată lumea. Vineri trebuia să plecăm în vacanţă în Corfu”, a povestit doamna Coakley reporterilor britanici. 

Patricia Coakley speră într-o minune: „Aştept să mi se spună că a supravieţuit. Nici eu şi nici copiii noştri nu ne-am pierdut speranţa”. Patricia are şi un motiv serios pentru optimismul ei. “Când îl contactez pe mobil, telefonul lui Art sună. Iar dacă sună, telefonul nu poate fi pe fundul oceanului”.

Doctoriţa dansatoare şi visul spulberat

image

Eithne Walls(foto), o irlandeză de 28 de ani din Dublin, este pe lista celor 228 de pasageri dispăruţi ai cursei AF 447. Trei sferturi din viaţă Eithne şi le-a dedicat dansului (Riverdance), reuşind performanţe uluitoare, izbutind primul loc în concursuri şi campionate în toată lumea. În anul 2000 a ajuns pe Broadway, câştigând bine din pasiunea ei. Dar, după doar un an, a simţit o nouă chemare, s-a întors la Dublin, unde a absolvit medicina la Trinity College. A ajuns un medic respectat, în ciuda tinereţii sale.

Luni se întorcea din vacanţa petrecută la Rio de Janeiro împreună cu două bune prietene. N-a mai ajuns acasă. „Eithne era o persoană extraordinară, care aducea lumină în vieţile tuturor. Visa să ajungă chirurg oftalmolog. Este o pierdere ce nu poate fi niciodată consolată”, a transmis familia tinerei.

Elevul dispărut

Alexander Bjoroy, 11 ani, este unul dintre cei opt copii aflaţi la bordul aeronavei Airbus A330. Se întorcea în Anglia după o scurtă vacanţă intersemestrială. Colegii şi profesorii de la Clifton College, unde învăţa băiatul, sunt bulversaţi de tragica veste. “Alexander era plăcut şi respectat de toată lumea din şcoală. Prietenii pe care şi i-a făcut atât de repede aici, precum şi dascălii săi îi vor simţi lipsa”, a declarat presei britanice John Milne, directorul şcolii. 

Ei au avut noroc

Un profesor francez de medicină şi soţia sa  au scăpat în mod miraculos, după ce încercaseră fără succes să se îmbarce la bordul avionului Airbus A330 care a dispărut în apele Oceanului Atlantic. „Este miraculos, ar fi trebuit să fim în avion“, a declarat Claude Jaffiol. „Ne aflam la Brasilia şi decisesem să ne scurtăm sejurul şi să mergem la Montpellier (în sudul Franţei)“, a continuat Claude Jaffiol.

image

Claude Jaffiol şi soţia lui n-au mai avut loc în „cursa morţii“

Prietenul lor, consul al Olandei în capitala braziliană, făcuse tot posibilul să-i urce în avion. N-a reuşit, aeronava era plină. 

Casa Imperială braziliană, în doliu

Printre pasagerii cursei AF 447 se afla şi Pedro Luís de Orleans (foto),

image

descendent al ultimului împărat al Braziliei, Dom Pedro al doilea, în vârstă de 26 de ani. Numele său întreg este Pedro Luís Maria José Miguel Gabriel Rafael Gonzaga de Orleans e Bragança e Ligne şi s-a născut la 12 ianuarie 1983. Tânăr licenţiat în economie, era considerat drept unul dintre pretendenţii la Casa Imperială a Braziliei, a cărei domnie a fost abolită în 1889, odată cu instaurarea republicii.

Descendent al Casei Imperiale braziliene, Pedro Luís, al patrulea în ordinea succesiunii la tron, se întorcea la Luxemburg, unde avea domiciliul, după ce îşi vizitase rudele.

Zi neagră pentru Michelin

Pe lista celor dispăruţi apar trei oficiali de rang înalt de la Michelin. Printre ei, preşedintele Michelin pentru America Latină, Luís Roberto Anastácio, însoţit de doi oficiali ai fabricantului francez de anvelope, respectiv Antônio Gueiros, directorul de informatică al filialei de la Rio, şi o angajată franceză, Christine Pieraerts. Cei trei mergeau la Paris pentru o reuniune la sediul Michelin. 

Angajaţi premiaţi cu o excursie fatală

CGED,  o companie de distribuţie a materialelor electrice, a oferit celor mai buni vânzători ai săi o excursie în Brazilia, drept recompensă. 19 din cei 72 de pasageri francezi care au dispărut în cursa AF 447 Rio-Paris îşi câştigaseră sejurul la Rio de Janeiro. Se întorceau acasă după patru zile de vis.

Laurent Bouveresse, director la compania CGED, a declarat pentru Europe 1 că aceştia erau tineri cu vârste între 25 şi 40 de ani, plini de energie: „De când am aflat de accident sunt în stare de şoc, nu pot descrie, e un moment greu pentru companie.“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite