Tel Aviv: Focuri de armă şi ostatici la ambasada Turciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost ucis, marţi, de o persoană necunoscută, care a deschis focul asupra lui lângă ambasada Turciei, la Tel Aviv, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Un individ, care s-a dezbrăcat, din motive necunoscute, pe o stradă, în apropiere de ambasada turcă, la Tel Aviv, a fost împuşcat mortal de un bărbat, care a deschis focul împotriva acestuia, după care fugit, a declarat purtătorul de cuvânt, Alex Keglesky, informează AFP.

Acesta a exclus, pentru moment, orice ipoteză privind comiterea unui atentat împotriva ambasadei.

Potrivit unor zvonuri, ar fi fost vorba despre o luare de ostatici în cadrul ambasadei.

Premierul israelian a declarat că cel puţin o persoană este ţinută ostatică în interiorul ambasadei turce de un bărbat înarmat, informează BBC.

Potrivit unui oficial israelian, care a luat legătura cu ambasada din Tel Aviv, un bărbat de origine arabă a pătruns în interiorul clădirii.

Ce scrie presa israeliană:

Un palestinian care a intrat în Ambasada Turciei la Tel Aviv pentru a cere azil a ameninţat personalul reprezentanţei diplomatice şi a luat doi ostatici spunând că "va ucide evreii" care vor încerca să intre, informează Haaretz.

Gărzile au deschis focul şi l-au rănit pe individ în picior. După ce a fost imobilizat, s-a dovedit că avea o armă jucărie.

O investigaţie preliminară a arătat că bărbatul, în vârstă de 32 de ani, din Ramallah, se numeşte Nadim Injaz şi este aceeaşi persoană care în urmă cu patru ani se baricadase în ambasada britanică ameninţând că se împuşcă în cap.

Injaz a făcut un an de închisoare şi a fost eliberat în urmă cu două săptămâni, potrivit Channel 10.

Potrivit Radio Israel, palestinianul cerea azil politic în Turcia motivând că este căutat de serviciile de securitate palestiniene şi israeliene.

Poliţia a blocat strada pe care se afla ambasada Turciei şi mai multe ambulanţe au venit la faţa locului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite