Teheranul eliberează un jurnalist irano-canadian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teheranul eliberează un jurnalist irano-canadian
Teheranul eliberează un jurnalist irano-canadian

Iranul l-a eliberat sâmbătă pe jurnalistul irano-canadian Maziar Bahari, arestat la câteva zile după ce au început manifestaţii postelectorale în Iran.


Mai citeşte şi:

Maziar Bahari a fost eliberat sâmbătă seară din închisoarea Evine după ce a plătit o cauţiune de 3 miliarde de riali iranieni, echivalentul a 300.000 de dolari.

Jurnalistul irano-canadian, Maziar Bahari, a fost arestat în iunie şi acuzat de a fi trimis false informaţii mass-mediei străine asupra alegerilor prezidenţiale contestate de la 12 iunie, câştigate de preşedintele ultraconservator Mahmud Ahmadinejad, şi de a fi provocat tulburări ale ordinii publice.

Acest jurnalist, care trăieşte în Iran de zece ani, acoperă actualitatea din această ţară pentru săptămânalul american Newsweek.

Avocatul său, Me Saleh Nikbakht, a indicat în iulie că clientul lui a fost inculpat pentru "acţiune contra securităţii naţionale".

Potrivit Agerpres, la 1 iulie, Newsweek a cerut eliberarea jurnalistului său deţinut începând de la 21 iunie "fără acces la un avocat" şi a dezminţit acuzaţiile unui mijloc de informare iranian potrivit cărora Bahari, instalat în Iran, a luat parte la o campanie orchestrată de mass-media din Occident pentru a promova o acoperire iresponsabilă a ştirilor din Iran.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite