Ultimul angajat al ambasadei britanice la Teheran a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimul angajat al ambasadei britanice la Teheran a fost eliberat
Ultimul angajat al ambasadei britanice la Teheran a fost eliberat

Al nouălea angajat iranian al ambasadei britanice la Teheran, Hossein Rassam, reţinut de autorităţile iraniene după protestele faţă de realegerea preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, a fost eliberat duminică pe cauţiune.

Citiţi şi:
Cresc tensiunile între Iran şi Marea Britanie
VIDEO Teheranul îşi retrage ambasadorul de la Londra


Avocatul său, Abdolsamad Khoramshahi, a spus că "tocmai a fost eliberat", că "este bine" şi "pare să nu aibă nici o problemă".

"O cauţiune de un miliard de riali (100.000 de dolari) a fost virată" pentru a obţine eliberarea sa, explicase duminică avocatul, adăugând că acesta va fi judecat ulterior pentru atentare la securitatea naţională.

Analist politic la ambasada Marii Britanii la Teheran, Hossein Rassam a fost arestat la 27 iunie, împreună cu alţi opt angajaţi locali ai ambasadei, după protestele care au urmat realegerii preşedintelui ultraconservatorul Mahmoud Ahmadinejad.

Premierul britanic, Gordon Brown, declarase la 6 iulie că europenii sunt pregătiţi să ia primele măsuri "împreună", ca răspuns faţă de reţinera angajaţilor ambasadei Marii Brianii la Teheran.

Autorităţile iraniene au acuzat reprezentanţa diplomatică a Marii Britanii că şi-a trimis angajaţii la demonstraţiile opoziţiei pentru a instiga la tulburări, fapt dezminţit cu vehemenţă de Londra.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite