Iranul vrea să cumpere combustibil pentru reactorul de cercetare de la Teheran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iranul este dispus să participe la o nouă reuniune cu Rusia, Statele Unite şi Franţa în dosarul nuclear. Potrivit reprezentantului Iranului la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), a declarat astăzi, La Viena, că ţara sa doreşte să cumpere combustibil pentru reactorul de cercetare de la Teheran.

Mai citeşte şi:


"Suntem dispuşi la o nouă reuniune la Viena privind furnizarea de combustibil pentru reactorul de cercetare de la Teheran", a spus Ali Asghar Soltanieh.

"Suntem dispuşi să cumpărăm combustibil de la orice furnizor, aşa cum am făcut în urmă cu 20 de ani cu Argentina, sub supravegherea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (...), problema cheie este garanţia privind furnizarea combustibilului", a precizat  reprezentantului Iranului la AIEA.

"Suntem dispuşi să participăm la noua reuniune tehnică de la Viena, pentru ca îngrijorările tehnice (ale Iranului - n.red.) să fie luate în calcul" pentru acord, a mai spus el.

Oficialul iranian nu a precizat dacă Teheranul intenţionează în continuare să trimită o parte din uraniul său slab îmbogăţit în străinătate, pentru a obţine în schimb combustibil pentru reactorul său de cercetare de la Teheran.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei iraniene, Manoushehr Mottaki a declarat că Iranul a "studiat propunerea, dar are câteva remarce tehnice şi economice".

 "În urmă cu două zile am transmis observaţii noastre AIEA, deci este posibil să creem o comisie tehnică pentru a reexamina şi lua din nou în considerare diferite întrebări", a spus Mottaki.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite