Un lift al Teatrului Naţional din Timişoara a căzut în gol de la patru metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liftul pentru manevrarea decorurilor s-a prăbuşit, duminică, la Teatrul Naţional din Timişoara. Gheorghe Patacki, tehnician de scenă, s-a ales, din fericire, numai cu umărul dislocat, după ce

Liftul pentru manevrarea decorurilor s-a prăbuşit, duminică, la Teatrul Naţional din Timişoara. Gheorghe Patacki, tehnician de scenă, s-a ales, din fericire, numai cu umărul dislocat, după ce a căzut în gol cu liftul de la înălţimea de patru metri.
Colegii săi spun că a fost extraordinar de norocos, pentru a avut şansa să cadă exact în singurul loc unde putea să supravieţuiască. Patacki a fost internat de urgenţă la spital. În acel moment, pe scena Teatrului Naţional din Timişoara se făceau pregătiri pentru spectacolul "Mandarinul miraculos", prezentat de o trupă de balet contemporan din Szeged. Un membru al echipei maghiare a leşinat la vederea accidentului.
Toţi angajaţii teatrului sunt îngroziţi de accident şi spun că le e pur şi simplu frică să mai lucreze într-o clădire în care nu s-au mai făcut reparaţii de ani de zile. De altfel, Adriana Hausvater, directoarea instituţiei, a atras atenţia asupra gradului de degradare în care se află clădirea. "Trebuie să moară cineva ca să se sesizeze responsabilii că spaţiile sunt absolut inadecvate muncii artistice?", s-a întrebat retoric şi Szasz Eniko, directoarea Teatrului Maghiar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite