Actorii Teatrului Anton Pann au casă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii Teatrului Anton Pann au casă nouă
Actorii Teatrului Anton Pann au casă nouă

Instituţia şi-a deschis porţile cu premiera spectacolului „Doctor fără voie“

Noua instituţie de cultură inaugurată ieri are o sală mare de 204 locuri, iar scena şi sala de spectacole sunt dotate cu instalaţii performante de lumini şi sunet. În sala studio pot fi găzduiţi între 60 şi 100 de spectatori, în funcţie de tipul de spectacol. Clădirea are cabine pentru actori, o sală de repetiţii, o terasă, foaiere spaţioase, o garderobă, camere pentru actorii care nu locuiesc în oraş sau cei care sunt în turneu, birouri, ateliere, magazii. În curând va fi deschisă şi o cafenea teatrală.

Investiţie de aproape 5.000.000 de euro

Construcţia edificiului a început în urmă cu aproximativ cinci ani. Clădirea a fost ridicată cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi de la Guvern, valoarea totală a acesteia fiind de 18,74 milioane de lei. „La Râmnicu Vâlcea a apărut o casă pentru sufletele noastre. O casă în care ne putem întâlni cu artiştii teatrului, cu prietenii, cu noi înşine. Un loc unde putem rupe, pentru un timp, cercul rutinei cotidiene pentru a regăsi personaje, idei, poveşti, emoţii“, a declarat regizorul Andrei Roman, directorul Teatrului Anton Pann.

La inaugurare a participat şi Mircea Cornişteanu, directorul general al Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova. „Am văzut multe teatre din România, dar acesta e realizat la nivel înalt. Orice comunitate ar fi mândră să aibă o asemenea clădire. E un teatru cu dotări la nivel contemporan. Suma de cinci milioane de euro care s-a cheltuit pentru această minune înseamnă doi kilometri de autostradă care se prăpădesc imediat“, a precizat Mircea Cornişteanu.

Radu Beligan urcă astăzi pe scena teatrului

Noua sală a fost inaugurată cu un concert de muzică veche, susţinut de grupul „Trei parale“ din Bucureşti. Cei patru componenţi ai grupului au cântat mai bine de o oră melodii din secolul al XIX –lea, în special muzica realizată de Anton Pann.

După concert a avut loc premiera oficială a spectacolului „Doctor fără voie“ de Molière, în regia lui Alexandru Cozub, regizor şi director artistic al Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Chişinău. În această seară, la ora 18.45, va urca pe scenă maestrul Radu Beligan, în „Confesiuni despre artă şi viaţă” iar duminică, la ora 11.00, are loc premiera spectacolului de păpuşi „Cocoşul neascultător“ de Ion Lucian, în regia lui Bogdan Tudor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite