Teatrul de Vară din Bacău e o ruină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

aer liber, piese de teatru, filme şi alte evenimente culturale care atrăgeau mii de băcăuani. Cei mai mulţi sunt surprinşi neplăcut de decăderea obiectivului cultural, care este acum închis

aer liber, piese de teatru, filme şi alte evenimente culturale care atrăgeau mii de băcăuani. Cei mai mulţi sunt surprinşi neplăcut de decăderea obiectivului cultural, care este acum închis cu un lacăt uriaş. "Nu e normal ce s-a întâmplat, faptul că nici Sechelariu şi nici Stavarache nu au făcut nimic pentru acest teatru care bucura o mulţime de oameni. Nu înţeleg ce face primăria. Parcă nici n-ar exista Teatrul de Vară, a ajuns o ruină, uitaţi-vă şi dumneavoastră! Este o bătaie de joc, chiar nu vede nimeni în ce hal a ajuns?", se întreba un trecător oprit să "admire" ruina. Într-adevăr, primarii din ultimii ani nu au acordat mare atenţie acestui loc care are o tradiţie importantă în cultura băcăuană, iar promisiunile făcute în campaniile electorale au rămas vorbe goale, uitate imediat după ce băcăuanii au votat.
Aspectul teatrului este acum unul dezolant: multe scaune au dispărut, altele sunt rupte sau murdare, buruienile cresc în voie, pereţii sunt crăpaţi şi murdari, iar scena nu poate fi folosită. Reprezentanţii primăriei spun însă că această situaţie se va schimba, deoarece în bugetul anului 2007 va fi prevăzută şi o sumă pentru refacerea teatrului. "Domnul primar Romeo Stavarache doreşte ca această instituţie de cultură să devină una într-adevăr emblematică pentru municipiul Bacău, atât din punct de vedere al funcţionalităţii, cât şi al esteticii. De aceea va avea loc o reabilitare a Teatrului de Vară, cu finanţare prinsă în bugetul de anul viitor. Va fi o investiţie deosebită, amplă, prin care primăria va urmări ca Teatrul de Vară să devină un loc polivalent, care să poată fi utilizat şi peste 20 de ani.
Avem în calcul o variantă modernă, cu acoperiş culisant", a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Ionuţ Tomescu. Iniţial, autorităţile locale au intenţionat o renovare şi igienizare a spaţiului respectiv, lucrări pe care însă le-au amânat până au renunţat la ele. Rămâne de văzut dacă municipalitatea va găsi într-adevăr banii necesari pentru schimbarea radicală a Teatrului de Vară şi darea lui în folosinţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite