Ţeapa "Radisson": ancheta deturnată de şeful Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspecţia Fiscală de la Administraţia Finanţelor Publice a refuzat în mod ilegal să facă verificările cerute de Poliţia Judeţului Timiş pentru întocmirea dosarului penal Şeful

Inspecţia Fiscală de la Administraţia Finanţelor Publice a refuzat în mod ilegal să facă verificările cerute de Poliţia Judeţului Timiş pentru întocmirea dosarului penal

Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş, Dumitru Popovici, se ascunde de aproape o săptămână, refuzând să discute despre implicarea în scandalul Radisson.

În cazul escrocheriei Radisson de la Timişoara au apărut informaţii noi care indică faptul că ancheta penală a Poliţiei a fost îngreunată chiar de Finanţele Publice.

"Inspecţia Fiscală a refuzat, pur şi simplu, să facă o expertiză solicitată de Poliţie, sub pretextul că firma Radisson nu prezintă risc de evaziune fiscală. Starea aceasta de fapt a provocat scandal în instituţie.

Adjunctul lui Popovici, Gheorghe Daia, a sesizat în scris anomalia şi are acum probleme foarte mari cu Popovici, care vrea să îl mazilească", declară o sursă apropiată conducerii Finanţelor timişene.

Sesizare internă

Şeful Poliţiei Judeţului Timiş, comisarul-şef Săndel Palade, a confirmat că Finanţele au refuzat să facă expertiza necesară anchetei. Palade a refuzat să facă orice alt comentariu în această privinţă.

Interesant este că un document intern al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timişoara (DGFPT) atestă faptul că statul, prin Finanţele Publice, a frânat ancheta făcută în numele statului de către ofiţerii de Poliţie.

Documentul este o adresă scrisă, înregistrată în 29 iulie 2008, redactată de economistul Gheorghe Daia, director executiv adjunct la DGFPT. Acesta atrage atenţia directorului Popovici asupra faptului că este anormal ca Inspecţia Fiscală să refuze să descindă pentru control la firma Radisson, dând răspuns negativ Poliţiei.

Probleme pentru corectitudine

"Ne surprinde răspunsul dat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, prin adresa din 11 iulie 2008, prin care inspecţia fiscală se eschivează de la efectuarea inspecţiei", se arată în documentul semnat de directorul Daia.

Contactat telefonic, Gheorghe Daia a refuzat să discute pe tema aceasta, explicând că are probleme mari cu Dumitru Popovici.

"Mă acuză că eu am dat documentul presei şi am probleme foarte mari din cauza asta. Vă daţi seama că nu pot să discut nimic. Vă rog să veniţi aici şi să îi spuneţi de unde aveţi actul, ca să nu mă mai acuze pe mine", a spus Daia. După izbucnirea scandalului în presă, Finanţele au anunţat ieri că vor face, totuşi, inspecţia fiscală cerută de Poliţie la firma Radisson.

Site-ul cu ţeapa pentru Bucureşti a fost închis

Site-ul www.flatinvest.ro, prin care patronii firmei timişorene Radisson voiau să-şi extindă "afacerile" imobiliare în Capitală, a fost închis ieri.

Ciprian Nistor şi Andrei Nadaşdi au înfiinţat recent, la Bucureşti, o nouă firmă: Flat Invest SRL, cu sediul în Calea Vitan nr. 39. Pe pagina de internet www.flatinvest.ro era anunţată scoaterea la vânzare a unor apartamente, într-un bloc care urmează să fie construit exact după modelul escrocheriei din Timişoara.

În 2005, cei doi acţionari, Ciprian Nistor şi Andrei Nadşadi, au încasat peste 1,4 milioane de euro de la 39 de timişoreni pentru ridicarea unor blocuri de locuinţe. Apartamentele nu sunt gata nici în momentul de faţă.

Adina de la Heaven spune că nu ştia de afacerile lui Ciprian Nistor

Unul dintre acţionarii firmei Radisson Invest, Ciprian Nistor, a devenit cunoscut şi pentru cuceririle sale din lumea mondenă.

Craiul bănăţean a avut o relaţie cu Adina Pintea, din formaţia Heaven, apoi a cucerit-o pe Andreea Spătaru, vedeta matinalului de la Naţional TV.

"Pe Ciprian Nistor l-am cunoscut la o tranzacţie imobiliară - toată lumea ştie că am o afacere imobiliară - deci, da, ştiam că se ocupă cu aşa ceva.

Despre faptul că promitea apartamente ieftine care se dovedeau că nu există, am aflat, din păcate, din ziare. A fost o relaţie de şase luni pe care mi-o asum, dar care nu mă face fericită. Aceasta a luat sfârşit în momentul în care am aflat că nu pot avea niciun dram de încredere în bărbatul de lângă mine", ne-a declarat Adina Pintea.

"Nu mă folosesc de bărbaţi"

Ea a adăugat că Nistor nu a cheltuit averi cu ea. "Aş vrea să se înţeleagă o dată pentru totdeauna că sunt genul de femeie care are propriile afaceri, bani şi suficiente relaţii, şi nu am nevoie să mă folosesc de bărbaţi pentru a obţine ceva.

Nu m-am interesat de contul lui înainte să mă implic în această relaţie şi nici nu am lăsat de înţeles că aştept cadouri costisitoare. Cu Ciprian am petrecut o săptămână în Egipt şi fiecare a mers pe banii lui. A fost una dintre condiţiile pe care le-am pus înainte de a accepta să merg", ne-a mai spus Adina Pintea.

O relaţie profesională

"Eu nu sunt implicată în această situaţie şi nici nu vreau să comentez. Nu am fost împreună cu Ciprian Nistor, relaţia noastră a fost doar profesională", a declarat Andreea Spătaru.

Ne surprinde răspunsul dat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, prin adresa din 11 iulie 2008, prin care inspecţia fiscală se eschivează de la efectuarea inspecţiei.
Gheorghe Daia, director adjunct în Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite