Tcaciuc, arestat când îşi schimba paşaportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tcaciuc, arestat când îşi schimba paşaportul
Tcaciuc, arestat când îşi schimba paşaportul

Omul de afaceri Severin Tcaciuc (foto) a fost arestat, marţi, de autorităţile din Austria, după ce pe numele său instanţele româneşti au emis mandate privind executarea a trei pedepse cu închisoarea.

Tcaciuc a fost prins după ce oficialii de la Ambasada României din Viena au informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) că acesta a cerut relaţii despre procedurile privind plecarea din Austria.

Omul de afaceri avea paşaportul expirat şi dorea să-şi facă, prin procură, un act de identitate valabil. MAE a sesizat birourile Interpol din Austria şi România, dar şi Ministerul de Externe din Austria, facilitând reţinerea acestuia.

În aprilie 2008, ziarul „Adevărul“ a dezvăluit că Severin Tcaciuc s-a prezentat, la 12 martie 2008, la Ambasada României de la Viena pentru a-şi reface paşaportul şi permisul de conducere, dar cererea i-a fost respinsă. Severin Tcaciuc, care are ambele picioare amputate de la genunchi, a fugit din ţară în februarie 2003 şi a cerut azil politic în Austria.

Suceveanul era pe lista „most wanted“ a Poliţiei Române, fiind urmărit internaţional pentru o pagubă de aproximativ 23 de milioane de euro. El va fi adus în ţară, sub escortă, săptămâna viitoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite