Taxiurile la control!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii care nu au documentele în regulă, starea tehnică la zi ori nu se pot abţine abţine să nu încălce regulile de circulaţie, trebuie să aibă mare grijă, deoarece poliţia stă "cu ochii" pe ei.

Scuzele ca  „mă grăbeam, pentru că perde clientul avionul/trenul”, ori „trebuie să ajung la timp la comandă, că altfel îmi pierd serviciul” nu îi impresionează pe agenţii de circulaţie. Aproape 6.500 de taxiuri au fost trase pe drepta şi verificate, "la sânge", în cursul acestei săptămâni, de poliţiştii de la Direcţia Rutieră şi Serviciul Transporturi.

Zeci de taximetrişti au rămas fără permise, iar celor care au fost prinşi cu defecţiuni tehnice la maşini sau cu „dotări” ilegale, le-a fost retras certificatul de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor s-a avut în vedere, în special, nivelul de siguranţă al transportului în regim de taxi, ca starea tehnică a autovehiculului, numărul de persoane transportate,  corectitudinea aparatelor de taxat şi starea psiho-fizică a conducătorilor auto. Un alt scop a fost  depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, şi a celor care fac concurenţă neloială, prin nerespectarea regulilor tarifare şi practicarea unor servicii mai slabe din punct de vedere calitativ.

Potrivit rapoartelor Direcţiei Rutiere, poliţiştii au constatat 20 de infracţiuni şi peste 2.457 de abateri la regimul circulaţiei. De asemenea, au mai fost constatate şi sancţionate 173 de abateri de la prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi, 89 de la OUG 109/2005 privind transporturile rutiere.

În urma acţiunii, care s-a desfăşurat, în principal, în zona gărilor şi aeroporturilor, poliţiştii au reţinut 62 de permise, pentru abateri în trafic şi au fost retrase 158 de certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite