Taxiurile-pirat dau bătăi de cap autorităţilor din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii băcăuani pun tot mai multe probleme autorităţilor locale, dar şi poliţiei. În afară de agresivitatea la volan, care pare să fi devenit un obicei, pirateria dă de lucru

Taximetriştii băcăuani pun tot mai multe probleme autorităţilor locale, dar şi poliţiei. În afară de agresivitatea la volan, care pare să fi devenit un obicei, pirateria dă de lucru autorităţilor. Acestea nu ştiu nici măcar câte taxiuri circulă pe străzile oraşului, deoarece numai o parte dintre taximetrişti sunt înregistraţi la Camera taximetriştilor, organism recunoscut de instituţiile administrative.
Reprezentanţii Camerei Taximetriştilor Bacău s-au întâlnit cu viceprimarul Constantin Scripăţ. Nemulţumiri există de ambele părţi. Taximetriştii legali acuză lipsa locurilor de parcare şi faptul că autorităţile tolerează pirateria. "Nu putem staţiona aproape nicăieri. Avem foarte puţine locuri rezervate, iar în aceste condiţii ne este foarte greu să ne facem meseria. Nu trebuie uitat faptul că taximetriştii băcăuani aduc anual peste două miliarde de lei la bugetul local", a spus preşedintele Camerei Taximetriştilor din Bacău.
Acesta a solicitat Primăriei Bacău să găsească soluţii tehnice pentru extinderea alveolelor din staţii sau amenajarea unor parcări pentru taxiuri, iar poliţiei să se ocupe mai mult de "piraţi" şi mai puţin de cei care sunt cu actele în regulă. "Nu putem nici să lucrăm, că vine poliţia şi ne amendează. Parcă ar vrea să-şi facă planul de amenzi cu noi. Ce să facem? Unde să parcăm, dacă nu sunt destule locuri?", s-a plâns un taximetrist.
De cealaltă parte, viceprimarul Constantin Scripăţ recunoaşte că locurile de parcare sunt insuficiente, dar susţine că numărul de taximetrişti este prea mare. "Trebuie să facem o selecţie. Licitarea autorizaţiilor nu este o soluţie. Noi dorim doar să avem o evidenţă clară a taximetriştilor, să respectăm legea", a spus Scripăţ. Până la vară, toate taxiurile autorizate în Bacău trebuie să fie vopsite în galben. Aceasta este o primă măsură luată de autorităţile locale în încercarea de a tria taximetriştii, însă şi aceasta naşte nemulţumiri. "E păcat dacă ai maşină nouă, de altă culoare, să o strici. O vopseşti în galben şi poate după doi ani nu mai faci taximetrie. Sau vin şi îţi spun să o vopseşti în altă culoare, că aşa s-a stabilit Am dat bani pe aparate, pe staţii, acum mai dăm şi pe vopsitul maşinii", a spus alt taximetrist. Deocamdată, reprezentanţii Primăriei Bacău nu au altă soluţie pentru descurajarea pirateriei.
Doar poliţiştii, în colaborare cu Camera Taximetriştilor vor încerca să depisteze în trafic pe cei care practică taximetria fără să aibă acest drept, însă singurele sancţiuni care se pot aplica sunt amenzile. Iar mulţi dintre cei amendaţi continuă să facă taximetrie fără să îndeplinească condiţiile impuse prin lege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite