Taximetriştii nu măresc tarifele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetriştii nu măresc tarifele
Taximetriştii nu măresc tarifele

Aprobarea tarifului maximal nu va determina creşterea preţului pe kilometrul parcurs

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de ieri un proiect de hotărâre care prevede stabilirea la 2,5 lei a tarifului maximal pe care operatorii de taxi au voie să îl perceapă.
Hotărârea a fost luată în urma unei adrese a Camerei Taximetriştilor din care reiese că un operator are de făcut mai multe cheltuieli în fiecare lună pentru a-şi desfăşura activitatea.
Directorul Camerei Taximetriştilor Dolj spune că tariful încasat pe kilometrul parcurs nu va fi scumpit în perioada următoare şi că hotărârea Consiliului este doar o formalitate legislativă.

„În niciun caz nu se va scumpi taxiul“

„Potrivit legii 38 a taximetriei, în fiecare comunitate locală trebuie stabilit un tarif maximal. Aşa spune legea, că primăria este obligată să aprobe un tarif pentru a evita apariţia piraţilor de taxi care percep sume exagerate pentru un kilometru. Astfel, noi am decis să propunem suma de 2,5 lei pe kilometru, în funcţie de cheltuielile noastre. În niciun caz nu se va scumpi taxiul. Mai ales că e şi perioada asta de criză şi oamenii nu îşi permit să dea mulţi bani pentru o cursă“, a declarat Narcis Manea.
Acesta a mai spus că până în 2014 numărul de taxiuri din Craiova va scădea de la 1.900 la 1.300. Directorul Narcis Manea susţine că măsura va fi aplicată deoarece, potrivit legii, la un număr de 1.000 de persoane trebuie să fie doar 4 taxiuri.

Şase taxiuri la 1.000 de persoane

„În acest moment, în Craiova sunt cam 1.900 de taxiuri, din care vor rămâne doar 1.300-1.400. Avem cam şase taxiuri la 1.000 de persoane. Această reglementare trebuie aplicată până în anul 2014“, a explicat directorul.
În prezent tariful practicat de operatorii de taxi din Craiova este de 1,35 lei pe kilometru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite