Taximetria neautorizată, în vizorul poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetria neautorizată,  în vizorul poliţiştilor
Taximetria neautorizată, în vizorul poliţiştilor

Într-o singură săptămână, oamenii legii au prins 15 taximetrişti frauduloşi

Fenomenul taximetriei la negru a luat o amploare fără precedent în Vâlcea, zeci de şoferi practicând această meserie pe mai toate rutele care fac legătura între Râmnicu Vâlcea şi diverse localităţi din judeţ. Dintr-un ordin al fostului prefect, Remus Rădulescu, Poliţia, Garda Finaciară, Registrul Auto Român şi Autoritatea Română Rutieră au pornit o amplă campanie de descoperire a „ilegaliştilor“. Cu toate acestea, astăzi, la ora 10.00, în imediata vecinătate a Parcului Zăvoi, oamenii aşteptau maşini particulare care să-i ducă pe fiecare acolo unde avea nevoie. „Eu vreau să ajung la Milcoiu şi n-am autobuz decât dimineaţa şi seara. Nu o să stau toată ziua să păzesc staţia de autobuz. Şi apoi e mult mai comod să mergi în maşină decât în autobuz“, ne-a spus o femeie care nu a dorit să-şi decline identitatea.

Poliţist sub acoperire, „refuzat“


Poliţiştii vâlceni spun că ştiu toate locurile de unde pleacă taximetriştii la negru. „Se pleacă din zona Calea lui Traian Sud, de pe strada Tudor Vladimirescu din apropierea staţiei Petrom, din zona Parcului Zăvoi. Să le probăm activitatea infracţională este foarte greu, deoarece clienţii pe care-i transportă cu maşinile nu declară că dau bani şoferului, ci spun că sunt rude sau cunoscuţi de-ai acestuia“, a declarat inspectorul Florian Ioniţă de la Poliţia Rutieră Vâlcea. Până acum însă, niciun dosar pentru taximetrie la negru nu a ajuns în instanţă, în cel mai bun caz Parchetul dând amenzi administrative celor care sunt prinşi şi se poate face dovada că sunt taximetrişti ilegali. „Ca să mai reducem fenomenul, am trecut inclusiv la confiscarea maşinilor. A fost confiscată o maşină la Drăgăşani şi două la Râmnicu Vâlcea: un Logan şi o Dacie 1300“, a mai spus insp. Ioniţă.
Dacia, aflată acum în curtea Poliţiei Rutiere Vâlcea, era condusă de Victor Ciocotoiu (36 de ani) din Roşiile, maşina fiind pe numele cumnatului său, de la care a cumpărat-o, dar nu a perfectat actele. Bărbatul a fost prins în Halta Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, având două femei în maşină: una din Lădeşti, iar cealaltă din Lăpuşata. „Nu am făcut taximetrie la negru. Am trei copii şi trebuie să-i cresc cu ceva“, a declarat şoferul. „În ultima săptămână, 15 dosare penale au fost întocmite în judeţul Vâlcea pentru transport ilegal de persoane, iar acţiunile vor continua în acest sens“, a spus insp. Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Un poliţist din Horezu, sub acoperire, a încercat să se urce într-o maşină al cărei şofer făcea taximetrie ilegală, dar şoferul a refuzat să-l ia, motivând că nu-l cunoaşte pe noul client.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite